HELLO
Domagoj Kukec

Hrvatska večeras bira svojeg predstavnika na Eurosongu.

Dora 2024. predstavlja 16 kandidata koji se svi nadaju da su upravo oni pobjednik

16 kandidata natječe se za pobjedu na Dori 2024., koja se ove godine odvija u Zagrebu, u prostorima HRT-a.

Natalie Balmix – Dijamanti

Prva je nastupila Natalie Balmix s pjesmom Dijamanti. U dijamantnom stilu i briljantnoj haljini, predstavila je svoj moćan glas. Dijamantni stage ukrao je pozornost, a i plesačice odjevene u istom stilu upotpunile su nastup. Nije imala falševa, a i matrica je ovaj put funkcionirala.

Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – Vodu piti trizan biti

Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin drugi su se predstavili publici. Njihova pjesma Vodu piti, trizan biti, te Battifiaca u luđačkoj košulji ostavili su pozitivan dojam na publiku. Stageom su vladali motivi vode i kapljica. Matrica im je funkcionirala.

Lana Mandarić – More

Lana Mandarić treća je nastupala s pjesmom More. U smeđem outfitu zapalila je stage. Naelektrizirana pozornica žutih boja baš je dala dobar dojam. Senzualno je plesala i predstavila moćan glas, koji je ovaj put došao do izražaja.

Boris Štok – Can we talk

Boris Štok s pjesmom Can we talk nije odmah počeo pjevati. Svi su ga očekivali, a ništa. Došao voditelj Duško pa se ispričao. Kasnije je Štok uskrsnuo na stageu. Plavi munjeviti stage zaintrigirao je publiku, a njegov glas – mix Nicka Cavea i Robbieja Williamsa oduševio je.

Stefany Žužić – Sretnih dana dat će Bog

Stefany Žužić predstavila se s pjesmom Sretnih dana dat će Bog. Bijeli outfit, odnosno vjenčanica, signalizira da se Stefany posebno vezala za svoju pjesmu.

I plesači su bili u bijelom kako bi upotpunili nastup. Neke je podsjetila na Franku Batelić.

Pavel – Do mjeseca

Pavel s pjesmom Do mjeseca stigao je samo do dvorane HRT-a. Imali su isti učinkovit nastup koji je zadivio, a glas i bend zbilja su bili na nivou kao i u polufinalu.

Saša Lozar – Ne plačem zbog nje

Saša Lozar s pjesmom Ne plačem zbog nje predstavio se gledateljima. Imao je dobar nastup. Glas mu je bio upečatljiv, a onaj visoki ton ovaj put bio je dobar.

Crnom baršunastom majicom i crnim kožnatim hlačama zavodio je publiku.

Lara Demarin – Ne vjerujem ti

Lara Demarin došla je s pjesmom Ne vjerujem ti. Dramatične violine otvorile su nastup, koji se kasnije pretvorio u hip hop. U seksi outfitu očarala je publiku. Bila je pomalo kao Jennifer Lopez – Jenny from the block. Zbilja je imala urban nastup.

Let 3 – Baba roga

Let 3 oduševio je publiku pjesmom Baba roga. Pilići patuljci su opet bili u prvom planu. Sve je bilo kao Teletubbiesi i jako edgy. Naravno, glavna zvijezda je bila najveća regionalna zvijezda – Severina, koja je oduševila Hrvatsku nakon iznenađujućeg nastupa u polufinalu.

Zapalila je cijeli stage svojom pojavom u žutoj haljini.

Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby

Alen Đuras senzualno je pjevao A Tamburitza Lullaby. Imao je zbilja eurovizijski nastup. Crni zavodnički outfit oduševio je publiku. Uz to, Alen je mrdao bokovima i svi su se zapalili.

Pjesma je spoj tradicije i suvremenosti i oduševila je publiku.

Eugen – Tišine

Eugen se predstavio s pjesmom Tišine.

Zvjezdani stage oduševio je gledatelje. Eugen, jedan od favorita publike, pokazao se u svoj svojoj raskoši. Glas mu je ispunio prostoriju i oduševio.

Vatra – Slatke suze, gorka ljubav

Vatra s pjesmom Slatke suze, gorka ljubav, jedni su od favorita HRT-a, ako već ne publike.

Crveni naelektrizirani stage zapalio je dvoranu. Bend je zbilja dao sve od sebe, te su se razbacali na pozornici.

Damir Kedžo – Voljena ženo

Damir Kedžo s pjesmom Voljena ženo zavodio je voljenu ženu, ali i publiku. Sasvim sigurno najbolji glas ove večeri, bez greške. U svjetlucavom crnom outfitu oduševio je izgledom. Moćnim glasom raznio je studio.

Baby Lasagna – Rim tim tagi dim

Baby Lasagna, favorit Dore 2024., doslovno je rasturio je na stageu. Ovaj mladi glazbenik mix je Ruslane po plesu i Rammsteina po glazbi, ali sasvim unikatan, jedinstven i fantastičan. Rim tim tagi dim je najposebnija pjesma koja se dosad predstavljala na Dori, a publika to zna i osjeća.

Marcela – Gasoline

Marcela s pjesmom Gasoline u stilu Matrixa zadivila je. Rokerica u duši oduševila je sve fanove dobrog starog rock’n’rolla.

Crni kožnati outfiti nje i plesača također su bili ekstra upečatljivi.

Vinko – Lying Eyes

Vinko Ćemeraš predstavio se pjesmom Lying Eyes. Njegov scenski nastup bio je u retro štihu; sve je bilo crno-bijelo, a kako je pjesma napredovala došla je i boja. Njegova balada umirila je publiku za kraj večeri. Moćan rockerski glas poznato je Vinkovo oružje.

 

druge vijesti