HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Unos proteina vrlo je bitan za očuvanje zdravlja, ali i vitkog izgleda. Proteini pomažu oporavku stanica, jačanju mišićne mase, balansiraju krvni tlak, jačaju metabolizam i pomažu probavi pa je njihov unos vrlo bitan, čak i ako ne jedete meso. Umjesto raznih praškova, stručnjaci predlažu što više stvarnih namirnica punih proteina, koji se u biljnoj prehrani kriju u leći, slanutku, grahu, grašku, soji i pistacijama, a i povrću koje je kod nas često zapostavljeno, a donosi brojne blagodati – mahunarkama edamame.

Zašto je dobro jesti edamame?

Ovo superzdravo povrće danas se bez problema može pronaći u zamrznutom obliku, ili u mahunama.

PROČITAJTE: Po receptima poznatih – Evo kako Zsa Zsa radi zdravi zeleni rižoto

Edamame su mlade mahune soje bogate vlaknima, proteinima, antioksidansima i vitaminima.

Edamame su i bogat izvor biljnih proteina, vlakana, vitamina i minerala. Vitamini poput folata i vitamina K doprinose općem dobrostanju, dok minerali poput mangana i željeza podržavaju vitalne funkcije organizma. Edamame je također poznat po svojoj niskoj razini zasićenih masti.

edamame zdravlje biljni proteini

Kako pripremiti edamame?

Tradicionalno se edamame priprema s prstohvatom soli i jede sam kao međuobrok ili se dodaje juhama, varivima, salatama i jelima s rezancima.

Ako volite začinjenu hranu, možete ih pripremiti i ovako.

druge vijesti