HELLO
Domagoj Kukec

Vojvotkinji Sarah Ferguson dijagnosticiran je rak dojke, prenosi People.

Predstavnik Sarah Ferguson izjavio je za People: “Sarah, vojvotkinji od Yorka nedavno je dijagnosticiran rani oblik raka dojke koji je otkriven na rutinskom mamografskom pregledu. Savjetovano joj je da se podvrgne operaciji, koja je uspješno obavljena .”

rak dojke

“Vojvotkinja dobiva najbolju medicinsku skrb i njezini su joj liječnici rekli da su prognoze dobre. Sada se oporavlja sa svojom obitelji, nastavlja predstavnik. “Vojvotkinja želi izraziti svoju neizmjernu zahvalnost svom medicinskom osoblju koje je pružilo podršku nju posljednjih dana”, rekao je predstavnik Sarah Ferguson.

Rak dojke otkriven na rutinskom pregledu, vojvotkinja zahvalna liječnicima

Predstavnik je nadodao: “Također je iznimno zahvalna osoblju koje je bilo uključeno u mamografiju koja je identificirala njezinu bolest, koja je inače bila bez simptoma, i vjeruje da njezino iskustvo naglašava važnost redovitih pregleda.”

Glasnogovornik je također rekao za People da je vojvotkinja snimila podcast epizodu dan prije nego što je otišla na operaciju, koja bi trebala biti objavljena u ponedjeljak rano ujutro.

Vijesti o “Fergienom” zdravlju dolaze dvije godine nakon što je razgovarala s People o još jednom aspektu svoje dobrobiti, njezinom mentalnom zdravlju.

U srpnju 2021. “Fergie” je ispričala da su tabloidi u Ujedinjenom Kraljevstvu 1985., kada se prvi put pojavila u javnosti s 26 godina, bili puni okrutnih naslova, nazivajući je “Vojvotkinjom od svinjetine” i sukobljavajući je s njezinom dobrom prijateljicom, princezom Dianom.

“Imala sam velikih problema s mentalnim zdravljem zbog traume”, rekla je vojvotkinja za People u to vrijeme. “Bilo je potrebno puno rada jer sam vjerovala svakoj riječi koju su mi govorile naslovnice”, zaključila je vojvotkinja.

Sarah Ferguson također je izjavila da je u medijima prikazana kao čista suprotnost princeze Diane. Diana je “izgledala prelijepo”, dok je vojvotkinja Sarah Ferguson bila “debela Fergie”.

Diana je tada bila udana za princa Charlesa, dok je Sarah Ferguson bila u braku s Charlesovim mlađim bratom, princem Andrewom.

Uz rak dojke, vojvotkinja se borila i s mentalnim zdravljem

“Diana i ja smo imale probleme s mentalnim zdravljem. te smo znale razgovarati”, dodala je vojvotkinja. “Diana mi je rekla: “Fergie, zapamti jednu stvar: kada si na vrhu pijedestala, tako je lako pasti. A ti si na dnu, pa se samo popneš gore.” Najvažnije je bilo da ostanemo čvrste zajedno, i jesmo, ma što tko napisao”, zaključila je Sarah Ferguson.

Prošlog srpnja vojvotkinja se pridružila svojim kćerima u video pozivu s “Teenage Cancer Trust”, dok su joj osnivači dr. Adrian Whiteson i Myrna Whiteson zahvaljivali na bliskoj suradnji s organizacijom u protekle 32 godine.

Osnivači su rekli vojvotkinjinim kćerima, princezi Eugenie i princezi Beatrice, da njihova majka “suosjeća s pacijentima”.

Tijekom virtualnog događaja, Sarah Ferguson pomogla je u službenom otvaranju specijalističkog hematološkog odjela na “University College London Hospitals NHS Foundation Trustu”.

Ovo je posebna dobrotvorna akcija koja mi je jako prirasla srcu”, rekla je Sarah Ferguson u izjavi. “Rak ne uništava samo zdravlje mlade osobe, on prijeti oduzeti sve do čega im je stalo – njihov identitet, njihovu neovisnost i njihove snove. Medicinske sestre i osobe koje rade s mladima Teenage Cancer Trusta pružaju najbolju njegu i podršku tijekom liječenja, pazeći da rak ne spriječi mlade ljude da žive svoje živote”, zaključila je vojvotkinja Sarah Ferguson.

 

druge vijesti