HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Muke po doručku prestaju sada uz nove Boom Box opcije koje će voljeti i djeca. Granola&Pops žitarice spajaju dva svijeta – nutritivne sastojke i potpuni izostanak dodanog šećera i zaslađivača na čemu inzistiraju roditelji, i prefini okus i šarene kutije kao stvorene za promatranje, koje obožavaju djeca! Među prvima smo isprobali cool nove žitarice stvorene u suradnji s nutricionistima, a naši malci dali su im pet zvjezdica!

Otkako smo otkrili Boom Box Granola&Pops pahuljice sasastojcima 100 % biljnog porijekla nema brige oko doručka

Svaki roditelj bori se s istim pitanjima kad je hrana u pitanju. Kako pronaći način prehrane koji će biti realno ostvariv, djetetu donijeti optimalnu dozu hranjivih tvari i pomoći mu da očuva zdravlje, a pritom servirati na tanjurić ono što će često izbirljivi mališani zaista pojesti. Nema sumnje da su voće i povrće najzdravija opcija koju nikada ne treba preskakati no to ne znači da ne postoje hranjive i zdrave opcije pune vlakana i vitamina, a sa smanjenim udjelom
šećera koji će mališanima pomoći da usvoje zdrave navike već od samog starta, a pritom izgledati nevjerojatno zabavno.

Boom Box žitarice zdrava prehrana djeca hello magazine croatia hrvatska Granola&Pops za djecu

Upravo zato, mame iz naše redakcije s oduševljenjem su dočekale novitete hvaljenog hrvatskog brenda Boom Box čija smo zobena mlijeka s vanilijom i kokosom već odavno uveli kao must-have postavu uredskog kutka u kojem se priprema kava. Riječ je o pahuljicama Boom Box Granola&Pops koje su namijenjene i velikima i mališanima, a koje su nas osvojile svojim najbitnijim odlikama koje glase ovako – bez dodanog šećera, bez zaslađivača, bez umjetnih aroma i boja. Prve kutije malci su smazali s puno teka, a jutarnja rutina prije vrtića i škole postala je puno ukusnija, zdravija i jednostavnija. Poznato je – sretni klinci,
sretni roditelji!

Boom Box žitarice zdrava prehrana djeca hello magazine croatia hrvatska Granola&Pops za djecu

Boom Box žitarice Granola&Pops razvijene su u suradnji s nutricionistima

Poznato je da je zob odličan izvor vlakana i visokokvalitetnih ugljikohidrata, a granola se sama po sebi smatra jednim od najboljih izbora za početak dana – zašto je ne bi uveli i u dječju prehranu, umjesto raznih pahuljica pretrpanih šećerom i umjetnim bojama koje mogu štetiti, dovesti do jutarnjeg “sugar rusha” i pridonijeti debljanju, pogotovo u doba u kojem djeca sve više sjede za ekranima, a sve se manje bave igrom na zraku i sportom. Boom Box Granola&Pops stižu u dva izvrsna okusa i dvije preslatke kutije s likovima iz crtića Madagascar koje klinci obožavaju, a koje na pozadini sadrže i zgodne igre koje će pokrenuti moždane vijuge i kreativno razmišljanje kod mališana.

U zelenoj kutiji stiže prvi okus – kakao, a u tirkizno plavoj – granola i popsi sa šumskim voćem (da, s pravim komadićima voća). Klinci su potvrdili – oba su okusa jaaaaaako ukusna, a nisu se ni pobunili na ideju da će se ovakvom, zdravijom varijantom zamijeniti dosadašnje pahuljice.

Boom Box žitarice zdrava prehrana djeca hello magazine croatia hrvatska Granola&Pops za djecu

Roditeljima ne treba puno objašnjavati koliko nas je oduševilo kad smo doznali da su ovi proizvodi razvijeni u suradnji s nutricionistima, nemaju dodani šećer niti zaslađivače te da ih čine sastojci 100% biljnog porijekla.

Pretilost kod djece ozbiljan je problem kojem treba stati na kraj

Uvođenje doručka bez dodanog šećera i aditiva nije samo zgodan eksperiment već način da na pravilan način postavite prioritete od samog početka dana. Poznato je da je doručak najvažniji obrok u danu koji se ne bi smio preskakati pa je jako važno da djeca usvoje tu naviku od malih nogu te razumiju da hrana ne uključuje samo okus već puni tijelo energijom i tvarima koje su joj prijeko potrebne, ili u nezdravom obliku, pridonosi lošem raspoloženju, padu imuniteta i mogućnosti nakupljanja kilograma što kasnije može dovesti ne samo do
zdravstvenih problema već i do niskog samopouzdanja i osjećaja nezadovoljstva.

Novija istraživanja pokazala su da se čak 36.1 % posto djece u Hrvatskoj bori s prekomjernom težinom što je uistinu šokantna brojka. Pretilost odnosno debljina smatra se bolešću čiji su uzročnici višestruki tj. pretilost kao posljedicu ne možemo svesti isključivo kao problem neadekvatne prehrane. Problem debljine ne ostaje samo na razini povišene tjelesne mase već seže u nastanak nezaraznih kroničnih bolesti već u dječjoj dobi, među kojima se prvenstveno ističu dijabetes tipa 2, povišen krvni tlak i dislipidemija odnosno metabolički sindrom.

Djeca se sve manje bave sportom, a često možemo čuti kako im je već u osnovnoj školi teško izvesti poprilično jednostavne tjelesne zadatke, poput doticanja prstiju na nogama rukama ili čučnja.

Boom Box žitarice zdrava prehrana djeca hello magazine croatia hrvatska Granola&Pops za djecu

Priča o boljem načinu života kreće za stolom, od samog jutra, a uz nove Granola&Pops žitarice crunchy berry (šumsko voće) i crunchy cocoa (kakao), to postaje lakše no ikad – bez kompromisa kad je okus u pitanju, razvijeno s nutricionistima i provjereno.

Iskušali smo u svojim domovima, u kojima su jutra sada puno mirnija, a cijela obitelj zadovoljnije kreće na obavljanje dnevnih zadataka. Uz veselo čavrljanje o šašavim likovima iz Madagascara, naravno…

druge vijesti