HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Gel manikura i pedikura vaši su omiljeni beauty tretmani? To je svakako odličan način da nokte što dulje održite u dotjeranom izdanju i u svakoj prilici pružite dojam da ste njegovani od 0/24. Bez obzira na sigurnost koju pružaju gel manikura i pedikura, sigurno ste se više puta pitali trebate li odmoriti nokte od ovakvog načina uljepšavanja, i ako da – koliko je često to potrebno.

Evo što kažu stručnjaci!

manikura pedikura lak za nokte nokti hello magazine croatia hrvatska gel manikura i pedikura

Gel manikura i pedikura – kakva je situacija s pauzom?

Kao što ste možda pretpostavljali, mišljenje stručnjaka je jasno – s vremena na vrijeme potrebno je napraviti odmor kako bi se nokti odmorili i oporavili, piše portal Byrdie.

PROČITAJTE: TikTok je presudio – Ovo će biti najpopularnija boja laka za proljeće 2024.

Ravnateljica dermatologije Plastic Surgery & Dermatology of NYC, Jody Alpert Levine, dr. med., govori da može biti korisno povremeno dati noktima na rukama i nogama odmor od procesa stvrdnjavanja gelom.

“Mislim da je pametno dati noktima odmor između manikura i pedikura s gelom”, izjavila je.

Niste sigurni kada uzeti pauzu? Provjerite zdravlje svojih noktiju kako biste utvrdili što je najbolje. “Morate procijeniti kakvo je stanje vaših noktiju”, naglašava Levine. “Ako vidite da vam se nokti lome ili pucaju i izgledaju lomljivo, onda je to pravo vrijeme da napravite pauzu od manikure ili pedikure s gelom.”

Što raditi dok se odmarate od gel manikura i pedikura?

Ne postoje mogućnosti sušenja bez vremena koje se mogu natjecati s pedikurama s gelom, ali postoje neki odabiri koji čine poboljšanja u odnosu na obični lak za dugotrajniji rezultat.

manikura pedikura lak za nokte nokti hello magazine croatia hrvatska gel manikura i pedikura

Najbolja opcija su lakovi s gel-efektom, koji nisu tako dugotrajni no daju sličan izgled i profesionalan efekt.

Zaključak?

Gel pedikura izvrsna je opcija za postizanje dugotrajne pedikure uz minimalno vrijeme sušenja, osobito ako putujete ili se pripremate za posebnu prigodu. Ipak, njihovo ažuriranje ključno je za dobro iskustvo i optimalno zdravlje noktiju. Isto vrijedi i za manikuru. Na kraju krajeva, ispod svega što je lijepo, podloga treba biti – zdrava.

druge vijesti