HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Koliko god njegovali lice, neke tipične pogreške sa šminkom mogu dovesti do toga da vaše lice izgleda starije. Make up rutina trebala bi se mijenjati s godinama jer se mijenja i stanje naše kože, a također je bitno prilagoditi stil šminkanja kako bi lice izgledalo svježe, mladoliko i prirodno u svakoj dobi.

Jednom kad se prestanete šminkati na ovaj način, primijetit ćete kako izgledate drugačije, a elegantnu promjenu zamijetit će i drugi.

Top 5: Česte pogreške sa šminkom zbog kojih lice izgleda starije

Smeđi i zagasiti mat ruževi

Koliko god popularni bili, smeđi ruževi uvijek će postarati lice pogotovo ako su mat teksture i ako ih nose žene blijede puti ili žene sklone crvenilu. Birajte svježe nijanse u ružičastim i crvenim nijansama koje odgovaraju podtonu vašeg tena.

Previše pudera krive teksture

Da, puder prikriva nesavršenosti na licu, ali i ističe bore i umoran izgled kože ako je krivo odabran. Za mladolik izgled bitne su teksture pudera s baršunastim finišem, koje u tankom sloju prikrivaju lice, poput filtera.

PROČITAJTE: Kako pronaći pravi puder? Više se to nećete pitati kad pročitate ove savjete

Izbjegavajte preteške pudere, kao i one sa svjetlucavim česticama dok bi spoj CC kreme i transparentnog pudera u prahu mogao biti dobitna kombinacija za žene koje žele djelovati mlađe.

Jako iscrtane obrve

Mekane, paperjaste obrve odaju mladenački dojam dok pretamne, jako iscrtane mogu iskriviti lice i dodati mu godine – bez obzira na to je li riječ o tankim ili debelim obrvama. Danas gotovo na svakom koraku postoji salon za uređivanje obrva – stručnjaci kažu da je to mini investicija koja se svakako isplati.

Krivi korektor

Područje oko očiju jako je tanko i prvo pokazuje znakove starenja – upravo zbog toga vrlo je važno kakav ćete korektor odabrati. U želji da prikriju podočnjake, žene često biraju guste korektore koji upadaju u bore i bespotrebno ih naglašavaju, govore make up stručnjaci. Izbjegnite ovu čestu make up pogrešku uz korektore laganih, prozračnih tekstura s gustim pigmentom boje.

Maskara s grudicama

Maskara u stilu pauka, sa slijepljenim trepavicama možda je bila hit u dvijetisućitima no to ne znači da dobro stoji ženama koje su prešle četrdesetu. Uvijek ciljate na profinjen izgled pa tako i kad šminkate trepavice tankim slojem kvalitetne maskare.

 

druge vijesti