HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Sve žene koje se šminkaju, bez obzira na to jesu li u početničkoj fazi ili u dugogodišnjem treningu u tom “sportu”, uvijek se pitaju jedno te isto – kako pronaći pravi puder? Do sada smo već naučili da se tekstura pudera bira prema tipu kože i razini pokrivanja koju priželjkujemo, čemu služi transparentni puder, čemu onaj u sticku i što je CC krema, a znamo i da vrijedi uložiti više truda u biranje pudera jer upravo on može uništiti naš make up look ili ga dovesti do savršenstva.

Ipak, pronalaženje idealne nijanse pudera koja savršeno pristaje našem licu i dalje je mnogim ženama enigma, čak i nakon brojnih savjetovanja s djelatnicima parfumerija.

Evo što beauty stručnjaci kažu na tu temu i na što se trebate fokusirati!

kako pronaći pravi puder

Naučite kako odabrati pravi puder upoznavajući sebe

Ako ste odlučili da ćete napokon pronaći pravi puder – saznajte koji je takozvani podton vaše kože jer o njemu sve ovisi.

Jeste li već pronašli svoj idealni puder?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

Određivanje tipa podtona – topao, hladan ili neutralan ključno je za odabir najbolje boje pudera koja pristaje vašoj koži, kako na kraju ne biste izgledali neprirodno narančasto ili ružičasto. To može biti težak zadatak čak i za najiskusnije, no stručnjaci kažu da si ovaj zadatak možete olakšati ako pogledate izložene dijelove vašeg tijela.

PROČITAJTE: Misteriozan, zavodljiv i mračan – Man Eater make up novi je hit na TikToku

Ako su vaša prsa i ramena više crveni i ružičasti, sa sigurnošću se može reći da imate ružičaste podtonove, a ako je vaša koža na tom području više breskvasta ili žuta, imate toplije podtonove. Ako se niti jedna od boja povezanih s podtonovima ne ističe kao očigledna, imate neutralne podtonove.

Vaše lice mora odgovarati vašem tijelu kad nanesete puder kad se našminkate.

Imajte na umu da podtonovi nemaju nikakve veze s tim koliko je vaš ten svijetao ili taman. Bilo koja boja kože može imati hladne, tople ili neutralne podtonove.

Što dalje?

Ukratko, podtonovi vam otkrivaju pristaju li vam bolje tamne, tople ili neutralne nijanse pudera pa vaše lice više neće izgledati neprirodno jer ste ga našminkali nijansom koja vam ne odgovara.

Kako odabrati pravi puder – još neki trikovi

  • Prilikom biranja pudera, malu količinu nanesite na čeljust i dio vrata – ne bi se smio vidjeti prijelaz.
  • Ne dajte se nagovoriti na nijansu za koju ste sigurni da vam ne odgovara – prodavači u parfumeriji nekad rade na proviziju.
  • Nemojte prvi put puder kupovati preko interneta ako niste sigurni u nijansu.

druge vijesti