HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Postizanje prirodnog izgleda šminke s minimalnom količinom proizvoda može biti jednostavno, a ujedno je i najomiljenija varijanta za tople dnevne izlaske.

Što je minimalna šminka, a što prirodna šminka?

Minimalna šminka uključuje korištenje minimalne količine proizvoda za šminkanje kako bi se stvorio jednostavan izgled šminke prirodnog izgleda. To može uključivati samo nekoliko ključnih proizvoda, kao što su obojena hidratantna krema, maskara i balzam za usne, kako bi se poboljšale prirodne crte lica. Cilj minimalne šminke je stvoriti suptilan, uglađen izgled koji poboljšava, a ne transformira lice.

S druge strane, prirodna šminka je stil koji se fokusira na korištenje proizvoda za šminkanje koji su napravljeni od prirodnih sastojaka i ne sadrže jake kemikalije. Cilj prirodne šminke je naglasiti prirodnu ljepotu lica, a istovremeno postići dotjeran izgled. To može uključivati korištenje proizvoda kao što su mineralna podloga, prirodno rumenilo i neutralna sjenila za stvaranje suptilnog i nenametljivog izgleda šminke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Iako ova dva stila šminkanja imaju neke sličnosti, oni nisu ista stvar. Minimalna šminka podrazumijeva korištenje minimalne količine proizvoda za šminkanje, dok prirodna šminka podrazumijeva korištenje prirodnih i ekološki prihvatljivih proizvoda. Međutim, oba stila prihvaćaju prirodan pristup šminkanju, s fokusom na naglašavanje, a ne na maskiranje prirodnih crta lica.

Prirodna šminka zahtjeva samo malo vježbe, a mi donosimo top savjete

Postizanje prirodnog izgleda šminke s minimalnom količinom proizvoda može biti jednostavno i brzo, stoga ne očajavajte jer upute stižu!

  1. Započnite dobrom rutinom njege kože: Dobra rutina njege kože može pomoći u stvaranju glatke podloge za nanošenje šminke. Očistite, tonizirajte i navlažite kožu prije nanošenja šminke.
  2. Koristite obojenu hidratantnu kremu ili BB kremu: Umjesto pudera s punim prekrivanjem, odlučite se za obojenu hidratantnu kremu ili BB kremu. Ovi proizvodi pružaju laganu pokrivenost dok još uvijek dopuštaju vašoj prirodnoj koži da se vidi.
  3. Nanesite korektor samo ondje gdje je potrebno: Korektorom pokrijte mrlje ili podočnjake, ali nanesite ga samo tamo gdje je potrebno. To će pomoći da cjelokupni izgled ostane prirodan i minimalan.
  4. Koristite maskaru za definiranje trepavica: Maskara je sjajan način da definirate trepavice i istaknete oči. Odaberite maskaru koja produljuje i razdvaja trepavice, umjesto one koja dodaje volumen.
  5. Dodajte dašak boje svojim obrazima: Upotrijebite kremasto rumenilo ili nijansu kako biste svojim obrazima dodali prirodno rumenilo. Nanesite ga prstima za prirodniji završetak.
  6. Koristite obojeni balzam za usne: Odaberite obojeni balzam umjesto ruža ili sjajila za usne. To će vašim usnama dati dašak boje, a cjelokupni izgled ostat će prirodan.
  7. Učvrstite šminku laganim puderom: Koristite lagani puder da učvrstite šminku i zadržite je na mjestu. Odaberite puder koji odgovara boji vaše kože i lagano ga nanesite pahuljastim kistom.

Pomoću ovih jednostavnih koraka možete postići prirodan izgled šminke s minimalnom količinom proizvoda. Zapamtite, cilj je istaknuti vašu prirodnu ljepotu, stoga neka šminka bude jednostavna i suptilna!

druge vijesti