HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Pronašli ste savršen miris, no imate osjećaj da se već nakon sat vremena uopće ne osjeti? Postoji način na koji možete doskočiti tom problemu. Ako vas zanima kako da parfem traje dulje, vrijeme je da naučite “jezik parfema” i doznate kako prepoznati jeste li iz parfumerije izašli s pravom bočicom. Postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da osigurate dugotrajnost mirisa na koži, a dobro poznavanje tematike i snalaženje u parfumeriji svakako će vam olakšati taj posao.

kako da parfem dulje traje hello magazine croatia hrvatska parfemi 2024

Svi žele znati – kako da parfem traje dulje?

Često se postavlja pitanje: “Kako da parfem traje dulje?”, no već se tu krije jedna pogreška. Nije svaki miris parfem, govorimo o mirisima koji dolaze u raznim varijantama, od toaletnih vodica preko parfemskih vodica pa do samih ekstrakata ili eliksira parfema.

PROČITAJTE: Kažu da će upravo ovo biti jedan od najpopularnijih parfema u 2024.

Ti nazivi označavaju koncentraciju mirisa koji se nalazi u bočici, a ujedno i koliko će dugo trajati na koži.

Evo objašnjenja:

Parfum ili Extrait de Parfum: Sadrži najveću koncentraciju parfema, zbog čega je i najskuplji. Sadrže 20 do 40 posto koncentracije parfema i mogu trajati 8 do 12+ sati na koži.

Eau de Parfum: Sadrži koncentraciju parfema od 15 do 20 posto i može trajati 6 do 8 sati na koži.

Eau de Toilette: poznate i kao “osvježavajuća voda”, Eau de Toilette sadrži koncentraciju parfema od 5 do 15 posto i traju oko 3 do 5 sati na koži. Obično su svježije i svjetlije.

Eau de Cologne: Sadrži koncentraciju parfema od 3 do 5 posto i visoku koncentraciju alkohola. Oni traju oko 2 do 3 sata na koži.

Oprez – to što tražite miris koji će dulje trajati ne znači da će vam jači koncentrat odgovarati

Da, u pravilu parfemska voda ili ekstrakt parfema traju dulje od toaletne vode, no to ne znači da će vam bolje odgovarati. Od prejakih koncentrata istog mirisa neke ljude boli glava, a kozmetičke kuće u razna izdanja istog mirisa znaju dodati nove note pa vam možda toaletna vodica savršeno odgovara, a nova inačica parfemske vode ne.

Najbitnije je ipak da miris koji nosite u potpunosti odgovara vama.

Možete isprobati i ovo!

Još jedan zgodan trik koji će vam pomoći da produljite trajanje mirisa na koži – prije nanošenja parfema ili toaletne vode, na kožu nanesite hidratantnu kremu ili bogati losion za tijelo na dio koji ćete pošpricati svojim omiljenim mirisom.

druge vijesti