HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

U moru kozmetičkih proizvoda koji se nalaze na policama parfumerija, ljekarni i drogerija nije lako izabrati one prave za sebe, no ako smo nešto do sada naučili, to je da nam u prvoj postavi saveznika za njegu lica trebaju hidratantna krema, dobar serum, krema za područje oko očiju i noćna krema za lice.

Dok serum, proizvod koji najdublje prodire u stanice kože, a samim time može dovesti do odličnih rezultata, mnoge žene prihvaćaju kao dio svoje jutarnje i večernje rutine, noćna krema za lice često se preskače, a ponekad smatra i “marketinškim trikom”. Na kraju krajeva: “Kako koža može znati da je noć?”, pitanje je koje se često može čuti u parfumerijama.

Zašto je noćna krema bitna i namijenjena večernjim satima

Odgovor na gore postavljeno pitanje uistinu je jednostavan – krema ne zna i ne mora znati je li noć ili dan. Ovdje se radi o sastojcima koje noćne kreme sadrže, kao i načinu na koje naše tijelo funkcionira dok spavamo.

Dnevne kreme za lice su lakših tekstura te namijenjene hidratizaciji, zaštiti i njezi kože “u pokretu” te pune sastojaka koji će kožu posvijetliti, zagladiti i zadržati mladolikom. Nakon dnevnih krema često se nanosi make up pa ne smiju biti preteške, dok se prije nanošenja noćnih krema make up skida pa je koža ogoljena i spremna za bombastičnu dozu sastojaka koji djeluju na njezinu regeneraciju.

Noćna krema za lice

Noćne kreme umiruju kožu koja je tijekom dana bila suočena sa suncem, vjetrom, suhim zrakom i klimom, a zatim prolazila kroz pravo malo mučenje dok smo pokušavali skinuti šminku.

Zato su joj potrebni pomno birani sastojci i bogate kremaste teksture koju donosi noćna krema za lice, a koje uistinu mogu napraviti razliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Outset (@theoutset)

Noćna krema za lice više je od dobre reklame

Važno je razumjeti da se tijekom noći naša koža oporavlja, a dok i mirujemo, aktivni sastojci iz noćne kreme djeluju.

Ako ste vrlo mladi i nemate problema s kožom, jedna hidratantna krema pokrit će sve prohtjeve vaše kože no ako ste već počeli uočavati prve znakove starenja, imate problema s diskoloracijom kože, smatrate da vam je ten neujednačen ili ste u godinama u kojima su anti age preparati vaš omiljen beauty saveznik, savjetujemo da ne preskačete noćnu kremu za lice jer bi vas mogla ugodno iznenaditi.

Kako kaže slogan brenda Viana: “Dijeli vas samo jedan san do bespprijekorne kože”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viana Skin (@viana.skincare)

Koristite li noćnu kremu?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

druge vijesti