HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Pjevačica Minea već je godinama prepoznatljiva po svojoj glamuroznoj frizuri s raščešljanim valovima koji odlično pristaju i uz dnevne i večernje outfite, a jednako dobro izgledaju i na koncertima i pred TV kamerama. Mineina frizura tiha je patnja mnogih žena koje sanjaju o valovitoj kosi punoj volumena i frizuri u stilu anđelica Victoria’s Secreta koja će trajati satima, a ne raspasti se već pri ulasku u lift.

Ako želite da ovakva valovita frizura potraje, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da svoje valove zadržite na mjestu.

Minea kosa valovita frizura hello magazine croatia hrvatska Mineina frizura

Mineina frizura kao inspiracija za savršene valove

Osim ako ste prirodno blagoslovljeni gustom i prirodno valovitom kosom te imate već razrađenu tehniku za izradu ovakvog stajlinga kose, dajte si vremena i nemojte je raditi na brzinu.

Koristite uvijač prave veličine ako želite postići krupnije valove, a zatim pažljivo raščešljajte i natapirajte kosu. Zapamtite, frizura kao Mineina izgleda lijepo samo kad je uredna (beach valovi u stilu Serene van der Woodsen još se nisu vratili) pa vrijedi uložiti truda u oblikovanje kose.

PROČITAJTE: Ako se pita J.Lo ovih dana samo jedna frizura dolazi u obzir – Evo kako je napraviti kod kuće

Što možete napraviti kako bi ovakva “Mineina frizura” potrajala što dulje? Imamo nekoliko ideja!

Jeste li isprobali šampon za kovrčavu kosu?

Neki kažu da šampon za kovrčavu kosu može biti odlična ideja prije izrade valovite kose. Čak i ako imate ravnu kosu, ovakav šampon može vam dati volumen te kovrčama pomoći da izgledaju ljepše.

Završite frizuru uz pomoć hladnog zraka iz sušila za kosu

Kad isfenirate kosu, a prije kovrčanja valova, kosu na 30 sekundi osušite hladnim zrakom iz vašeg sušila za kosu.

Nemojte se bojati korištenja suhog šampona i spreja za teksturu – samo nemojte pretjerivati

Poznato je da suhi šampon već pri izradi frizure može pomoći kosi da dobije teksturu te dulje zadrži frizuru. Plavuše u ovom slučaju imaju još više sreće jer se bijeli tragovi na plavoj kosi neće vidjeti.

Beach slane vodice za kosu mogle bi biti rješenje

Vodice za teksturu sa slanom vodom odlična su ideja ako želite spriječiti valove da se prebrzo raspadnu. U drogerijama se može naći po povoljnim cijenama, pogotovo u toplijim mjesecima.

Malo natapirajte kosu na korijenu

Ako je frizura čvrsta u korijenu, dulje će trajati i bolje stajati.

Minea kosa valovita frizura hello magazine croatia hrvatska Mineina frizura

druge vijesti