HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Premda je imala nekoliko kratkih izleta u svijet plavuša, pjevačica Dua Lipa poznata je po svojoj crnoj kosi koja joj odlično pristaje.

Lijepa pjevačica često se poigrava s duljinom svoje kose, i s umecima, a tu i tamo napravi mali stilski izlet i od frizera zatraži frizuru sa šiškama. Dua Lipa zvijezda je njujorškog časopisa T magazine u kojem je predstavila trendi šiške u francuskom stilu, koje postaju sve popularnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Birkin šiške odlično stoje atraktivnoj Dua Lipi

Na stranicama magazina T, Dua Lipa nosi takozvane Birkin šiške koje su ime dobile po legandarnoj, nedavno preminuloj francuskoj glumici Jane Birkin.

Birkin šiške, Jane Birkin

Jane Birkin, jedna od najutjecajnijih influencerica svih vremena kad su moda i stil u pitanju, zauvijek je promijenila svijet torbica kad je modna kuća Hermes po njoj nazvala model koji se danas smatra najslavnijom torbom na svijetu, a svojom je frizurom zapečatila status ikone i među najpoznatijim frizurama.

Jese li fan frizura sa šiškama?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

Birkin šiške ne treba miješati sa francuskim šiškama

Važno je napomenuti da Birkin šiške nisu isto što i francuske šiške, dapače, stručnjaci smatraju da bi upravo ponovni porast popularnosti Birkin šiški napokon mogao svrgnuti s trona francuske šiške koje u svijetu frizura vladaju već godinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

Dok su francuske ili zavjesa šiške raskošne i pune volumena, glamurozne, a opet zahtjevne za održavanje, Birkin šiške kraća su i praktičnija verzija, a njihova osnovna značajka su stanjeni vrhovi.

Birkin šiške nose se ravne ili u prirodnom padu te nije potrebno uvijanje ni tapiranje kao kod francuskih šiški.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadine Leopold (@nadineleopold)

Kako zatražiti Birkin šiške kod frizera?

Prije svega razmislite jeste li spremni na takvu obvezu jer su šiške upravo to – obveza. Zatim pogledajte u kakvom je stanju vaša kosa i procijenite ima li smisla da jedan dio odrežete na šiške.

Zatim pronađite primjere Birkin šiški na djevojkama koje imaju sličan oblik lica poput vas te se zaputite kod frizera s preciznim uputama kako vaše Birkin šiške ne bi postale micro šiške.

Zapamtite, poanta je u stanjenim vrhovima i ženstvenim, repastim slojevima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cynthia Taylu (@taylu_me)

Dobra vijest – Birkin šiške odlično stoje i ženama s tankom kosom!

druge vijesti