HELLO
Domagoj Kukec

Sementa Rajhard objavila je recept za svoj gulaš. Slavna glumica nazvala je ovaj recept Malo drugačiji gulaš, čime mu je dala svoj osobni pečat.

U prilogu donosimo recept za ovo jedinstveno Sementino jelo.

Recept za Malo drugačiji gulaš:

  • 1 kg junetine (na kockice) uvaljati u glatko brašno. ZAŠTO U BRAŠNO? Jer daje gustoću hrani, pa je ne morate dodatno zagustiti.
  • Meso s jedne i druge strane peći na ulju (nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu boju), maknuti s vatre i smanjiti plamen (ili temp).
  • U mikser staviti 6 režnjeva očišćenog češnjaka i 10 deka narezane pancete i miksati dok se ne dobije gusta smjesa koja daje SAVRŠEN okus gulašu a ujedno je i glavni temeljac gulašu.
  • Staviti smjesu na ulje i pržiti dok ne dobijemo tamno žutu boju, te na to ubaciti meso natrag u zdjelu i posoliti.
  • U drugom, manjem loncu uzavreti vodu koja će služiti za postupno podlijevanje gulaša tijekom kuhanja
  • Dok je vatrica (temp) lagana, na meso još ubacimo tri glavice luka koji nasjeckamo na tanke kolute, i kilu i pol krumpira oguljenog, narezanog na kockice i opet malo posolimo
  • Ubaciti jednu žlicu koncentrata rajčice, tri lovorova lista, još malo soli i papra i sve zaliti ali u startu s nekoliko kutljača vode. ZAŠTO? Jer ako stavite previše vode u samom startu, krumpir i meso gube svoja svojstva i okuse.
  • Svakih 7-10 min zalijevati gulaš vodom.
  • Poklopite zdjelu!
    Kuhati sat i 15 min i dolijevati vodu postupno sve dok vam gulaš ne bude dovoljno gust po vašem guštu.

PROČITAJTE: Samo je jedna prava carbonara – Hvala Lana, ovaj recept ćemo isprobati za vikend

Ovaj jednostavan, no ukusan recept za prefin gulaš jedno je od omiljenih jela slavne glumice.

Svakako ćemo ga isprobati, a uz to s nestrpljenjem iščekujemo nove recepte iz Sementine kuhinje!

druge vijesti