HELLO
Stipe Vukšić

Kralj popa imao je niz plastičnih operacija tijekom života. To nam je svima jasno. Imamo oči. Ali obožavatelje je oduvijek zanimalo zašto je Michael Jackson osjetio potrebu da tako drastično promijeni svoj izgled.

Michaela Jacksona se smatra jednim od najtalentiranijih i najutjecajnijih umjetnika svih vremena, a album ‘Thriller’ još je uvijek najprodavaniji album svih vremena, s 21 milijun prodanih primjeraka ispred drugoplasiranoga.

Michael Jackson često je trpio uvrede obitelji zbog nosa

Kao vjerojatno najpopularniji glazbenik na planetu, svaki se njegov korak pomno pratio. Tema koja je oduvijek zanimala javnost bio je Jacksonov izgled koji se neprestano mijenjao tijekom desetljeća, a čini se da je njegov tjelohranitelj upravo otkrio detalje svih tih promjena.

Matt Fiddes danas je trener te samoproglašeni „vlasnik najvećih svjetskih škola borilačkih vještina.“

Ali prije svega toga, bio je tjelohranitelj ni manje ni više nego Michaelu Jacksonu.

@steven.sulley Replying to @Matthew Lynch The #story behind #michaeljackson & his nose with @MATT FIDDES – #MattFiddes #MJ #StoryTime ♬ Solas X Interstellar – Gabriel Albuquerqüe

Fiddes je bio gost u jednome podcastu gdje ga je voditelj pitao o Jacksonovim operacijama nosa, a isječak s tim pitanjem postao je veliki hit na TikToku s više od 130 tisuća pregleda.

Objasnio je: “Obitelj ga je često zadirkivala zbog veličine nosa – zvali su ga Veliki Nos i slično.”

Govorio je da je njegov tata bio glavni u uvredama – ‘to nisi dobio od mene, to si dobio od svoje mame, to nisi dobio od moje strane obitelji’ – to ga je jako povrijedilo .” objasnio je Fiddes.

Michael Jackson shvaćao je da ljude njegov izgled jako zanima

Ali to na kraju nije bio razlog. Fiddes je nastavio: “Michael je u prosjeku plesao oko tri sata dnevno. U jednoj fazi je radio 50 vrtnji zaredom – bilo je nevjerojatno. Pao je i slomio nos i vidio je to kao savršenu priliku dok je bio pod anestezijom da jednostavno dobije manji nos.”

Jackson se podvrgnuo svojoj prvoj rinoplastici 1979. godine, a zatim ih je imao još nekoliko. Fiddes je također izjavio da nije razgovarao s pjevačem o opsegu svake operacije u detalje, ali je rekao da je jasno da je mijenjao nos.

michael jackson

Michaela je ostatak obitelji zvao “Veliki Nos” dok je bio mlad.FOTO: Profimedia

Bivši tjelohranitelj također je sugerirao da je Jackson znao da ljudi pridaju veliku pozornost njegovom izgledu. “Mnogo puta način na koji bi ga mediji prikazivali nije bio onakav kakvim ga ja ne bih vidio, napravio bi se smiješnim da zabavi medije.”

druge vijesti