Oho, mijenja li Zsa Zsa karijeru? Evo što je upitala pratitelje na Instagramu
Zsa Zsa razveselila pratitelje kolažem hrane i pitanjem!
21 studenoga 2024
Lana zna kako skuhati najbolju hranu.
Lana Klingor Mihić, osim što je najbolja uzgajivačica pasa u Hrvatskoj, odlična je kuharica.
Ovaj put, ova simpatična poduzetnica ima recept za savršenu carbonaru. Ovo talijansko jelo favorit je mnogih ljudi, a Lana ionako zna što valja u životu.
Recept za jedinu, kako ju Lana naziva, “pravu carbonaru”, nije težak. Poduzetnica je naglasila da za ovaj talijanski specijalitet trebate par sastojaka: tjesteninu, guanciale, žumanjak, grana padano i papar. Uz to, ona “voli dodati mrvicu muškatnog oraščića”.
View this post on Instagram
Lana Klingor je objasnila bitnu stavku ovog nezaboravnog recepta: “Guanciale je slanina od sušenih svinjskih obraza. Ima intenzivniju aromu od pancete, mekšu teksturu i veliki postotak masnoće koja će jelu dati puninu okusa. No ako je nemate, poslužit će i panceta.”
Recept slijedi:
“Nasjeckajte ju na kockice i pržite na tavi dok se ne otopi masnoća. Procijedite i masnoću sačuvajte.
Naribajte grana padano u zdjelu.
Dodajte 5 žumanjaka. Promiješajte pa dodajte otopljenu masnoću i papar. Sjedinite u srednje gustu smjesu.
Stavite kuhati tjesteninu u lonac posoljene i proključale vode, pa ju 2 min prije kraja dodajte u tavu na kojoj je pržena slanina i podlijte 1 šefljom vode u kojoj se kuhala tjestenina. Promiješajte da dodajte smjesu sira i žumanjaka. Voila!
I da, još ako napravite svoju tjesteninu, neusporedivo je i najfinije na svijetu.
Quick tip za home made pasta: koliko brašna, toliko žumanjaka i to je to. Idealno: 250 gr glatkog, 150 gr grano duro, 400 gr žumanjaka, 10 gr maslinovog ulja.”
Nakon što je završila posao, prezentirala je svoju savršeno pripremljeno carbonaru.
Njezina kremasta carbonara je za prste polizati, a i mi ćemo definitivno isprobati ovaj recept omiljene Lane!
U paketima koje si poklanjaju članovi britanske kraljevske obitelji zamišljate dosadne i starinske poklone? Insajderi kažu da su darovi na dvoru prava suprotnost tome!
21 studenoga 2024
Zsa Zsa razveselila pratitelje kolažem hrane i pitanjem!
21 studenoga 2024
Lana Klingor Mihić predstavila štene koje smatra najljepšim u svojem uzgoju.
21 studenoga 2024
Doživite umjetnost na Adventu u Zagrebu – galerije, izložbe i mladih umjetnika s naglaskom na žensku perspektivu i inovativni pristup!
21 studenoga 2024
Doris Pinčić otkrila recept za svoj savršen obrok za svako doba godine.
21 studenoga 2024