
Ilica u nedjelju ponovno postaje pozornica za umjetnike i kreativce
Kreativnost, zajedništvo i podrška malim poduzetnicima na festivalu-akciji Projekt Ilica: Q'ART.
23 travnja 2025
Rapsodija boja, okusa i mirisa očekuje vas u restoranu Port 74 hotela Le Méridien Lav.
U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav 1 počeli su dani azijske kuhinje s naglaskom na gastronomiju Japana.
Uz mediteransku, japanska kuhinja smatra se najzdravijom kuhinjom svijeta, u čemu po mnogima leži tajna dugovječnosti i mladolikosti Japanaca. Raznolikost namirnica bogatih prehrambenim vlaknima, a siromašnih masnoćom, način pripreme koji zahtijeva pedantnost i predanost, izrazitu pažnju koja se pridaje detaljima i kvaliteti hrane prepoznao je i UNESCO, uvrstivši 2013. godine japansku kuhinju na popis kulturne nematerijalne baštine.
Upravo je raznolikost namirnica uz vještinu koju je potrebno savladati ono što je privuklo Mladena Jazidžiju, sous chefa Le Meridien Lava, azijskoj – odnosno japanskoj gastronomiji. Nakon godina usavršavanja po brojnim restoranima svoje je mjesto pronašao u restoranu hotela Le Méridien Lav, gdje se kako kaže formirao kao kuhar, uspješno savladao sve izazove brojnih odjela te danas sa zadovoljstvom vodi brigu o svim tim odjelima i zajedno s timom stvara nove kulinarske talente.
U sklopu dana azijske kuhinje u restoranu Port74 imate priliku isprobati razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Tu je i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine i zanimljivi deserti kao što je japanski cheesecake. Približava nam se i Valentinovo, pa će zaljubljeni moći uživati u Azijskom jelovniku za dvoje.
Sous chef Jazidžija povukao je i paralelu između dalmatinske i japanske kuhinje, u smislu naglaska na svježim namirnicama, posebice morskim plodovima. “I Japan i Dalmacija mogu se pohvaliti bogatom raznolikošću ribe. Primjerice, Sushi i Sashimi primjer su jednostavnosti, čistoće sastojaka. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Japanski način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja.”
U tom iskustvu možete uživati sve do 6. ožujka , u predivnom ambijentu restorana Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav.
People magazin proglasio je Demi Moore najljepšom osobom svijeta za 2025., a glumica je otvoreno govorila o ljepoti, pritiscima i autentičnosti.
23 travnja 2025
Nakon ljubavnog skandala koji je punio naslovnice, suprug Blanke Vlašić, Ruben Van Gucht, objavio je emotivnu snimku sina koja je dirnula mnoge.
23 travnja 2025
Bivša skijašica Nika Fleiss objavila novu fotografiju na kojoj pozira uz bazen, istaknuvši trudnički trbuh i uživajući u društvu psa.
23 travnja 2025
Sestra Jerka Leke, Jelena, rodila je sina kojem je dala ime Rafael.
23 travnja 2025
Do izražaja posebno dolazi Emina prirodna komunikacija, instinkt za intervju, sofisticirana prisutnost i sposobnost stvaranja konekcije s publikom, što ju čini ne samo atraktivnom suvoditeljicom, već ključnom figurom nove, dinamične ere emisije.
23 travnja 2025