Kupite ONI 2025 kalendar i podržite plemenitu misiju!
Rezervirajte ONI 2025 kalendar s 13 umjetničkih ilustracija i pomozite djeci u liječenju. Uključite se u akciju i obogatite 2025. s plemenitim darom!
22 studenoga 2024
Rapsodija boja, okusa i mirisa očekuje vas u restoranu Port 74 hotela Le Méridien Lav.
U restoranu Port 74 u marini hotela Le Méridien Lav 1 počeli su dani azijske kuhinje s naglaskom na gastronomiju Japana.
Uz mediteransku, japanska kuhinja smatra se najzdravijom kuhinjom svijeta, u čemu po mnogima leži tajna dugovječnosti i mladolikosti Japanaca. Raznolikost namirnica bogatih prehrambenim vlaknima, a siromašnih masnoćom, način pripreme koji zahtijeva pedantnost i predanost, izrazitu pažnju koja se pridaje detaljima i kvaliteti hrane prepoznao je i UNESCO, uvrstivši 2013. godine japansku kuhinju na popis kulturne nematerijalne baštine.
Upravo je raznolikost namirnica uz vještinu koju je potrebno savladati ono što je privuklo Mladena Jazidžiju, sous chefa Le Meridien Lava, azijskoj – odnosno japanskoj gastronomiji. Nakon godina usavršavanja po brojnim restoranima svoje je mjesto pronašao u restoranu hotela Le Méridien Lav, gdje se kako kaže formirao kao kuhar, uspješno savladao sve izazove brojnih odjela te danas sa zadovoljstvom vodi brigu o svim tim odjelima i zajedno s timom stvara nove kulinarske talente.
U sklopu dana azijske kuhinje u restoranu Port74 imate priliku isprobati razne vrste sushija kao što su Maki i Nigiri, ali i jela od različitih vrsta sirove ribe poznatija pod nazivom Sashimi. Tu je i Teriyaki chicken salad, Spicy salmon salad, tajlandski rezanci pripremljeni na razne načine i zanimljivi deserti kao što je japanski cheesecake. Približava nam se i Valentinovo, pa će zaljubljeni moći uživati u Azijskom jelovniku za dvoje.
Sous chef Jazidžija povukao je i paralelu između dalmatinske i japanske kuhinje, u smislu naglaska na svježim namirnicama, posebice morskim plodovima. “I Japan i Dalmacija mogu se pohvaliti bogatom raznolikošću ribe. Primjerice, Sushi i Sashimi primjer su jednostavnosti, čistoće sastojaka. Naime, minimalizam u japanskoj kuhinji dopušta da esencija plodova mora zasja do kraja slično kao u dalmatinskim jelima gdje jednostavnost pripreme naglašava svježinu ulova. Japanski način pripreme hrane sljubljen s bogatstvom dalmatinskih plodova mora, stvara izvanredno iskustvo objedovanja.”
U tom iskustvu možete uživati sve do 6. ožujka , u predivnom ambijentu restorana Port 74 u marini splitskog hotela Le Méridien Lav.
Slavni glumac osvojio je dva Oscara, ali je u bogatoj karijeri i više puta izgubio.
24 studenoga 2024
Novi album još uvijek nepoznatog naslova dolazi u veljači.
24 studenoga 2024
Skandal oko spota bio je samo početak problema za svećenika.
24 studenoga 2024
Kuća Ernesta Hemingwayja na Floridi prava je atrakcija za svakog ljubitelja književnosti.
24 studenoga 2024
Britanski humor je svjetski poznat, a iznimka nisu ni članovi kraljevske obitelji. Princ Harry svoje Invictus Games reklamira skečom.
24 studenoga 2024