HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jeste li ikada očekivali najgori ishod, čak i kada stvari možda nisu tako loše kao što se čine?

Ovo ponašanje odražava simptom niskog samopoštovanja, gdje pojedinci sebe vide kao izvor neugodnosti za druge.

Ako tražite znakove da muškarac u vašem životu možda pokušava pretjerano kompenzirati osjećaje niskog samopoštovanja, postoje ponašanja na koja morate pripaziti, počevši od problema s postavljanjem granica.

Muškarac niskog samopoštovanja ne može se prestati hvaliti svojim navodnim postignućima

Znate onog tipa koji jednostavno ne može odoljeti svima koji ga mogu čuti o svojim takozvanim nevjerojatnim postignućima?

Bilo to malo unapređenje na poslu ili pogodak na nogometnom terminu. Klasičan slučaj prekomjerne kompenzacije za nisko samopoštovanje!

Gotovo kao da pokušava izgraditi ovu impresivnu sliku kako bi prikrio neke nesigurnosti s kojima se bori duboko u sebi.

Često se bavi aktivnostima traženja pažnje, čak i nepromišljenim aktivnostima

Kada netko neprestano traži pažnju i čini nepromišljene stvari, to bi mogao biti način kompenzacije za osjećaje nesigurnosti ili niskog samopoštovanja.

muškarac niskog samopoštovanja

Mogao bi isto tako vikati: “Pogledaj me!” da utopi te mučne sumnje koje bi mogao imati o sebi.

Nije super samouvjeren – samo stvarno želi da mislite da jest. To je kao da priređuje blistavu, ometajuću predstavu kako bi prikrio tišu borbu koja se odvija unutra.

Opsjednut je materijalnim

Poznajete li tipa koji se uvijek razmeće svojim skupim stvarima?

Ima najnovije tehnološke gadgete, vrhunsku odjeću, a možda čak i elegantni kabriolet. Na prvi pogled, ima ukus za fine stvari, zar ne?

Ali evo u čemu je stvar: kada opsjednutost materijalnim dobrima pretjerano raste, to može biti znak da osoba pokušava kompenzirati iznimno nisko samopoštovanje.

Kao da koriste svu tu imovinu kao štit, pokušavajući dokazati sebi i drugima da vrijede. Ljudi to čine kada se iznutra osjećaju nesigurno.

Muškarac niskog samopoštovanja daje sve od sebe kako bi potvrdio dominaciju

Ponekad, kada se netko jako trudi dokazati dominaciju, to može biti znak da se bori s ozbiljnim problemima samopoštovanja.

Kao da nesigurnost kompenziraju pokušavajući biti glavni u svakoj društvenoj situaciji.

Dakle, kad god naiđete na nekoga tko je pretjerano usredotočen na vibru dominacije, zapamtite, to bi mogao biti njihov način da svima odvrate pažnju od stvari za koje vjeruju da im urođeno nedostaju.

Stalno traži potvrdu tamo gdje ne bi trebao

Zamislite nekoga tko uvijek traži uvjeravanje i odobravanje, čak i u situacijama kada to nije potrebno. Ova osoba može opetovano tražiti potvrdu od drugih o svojim izborima, izgledu ili postupcima.

muškarac niskog samopoštovanja

Kao da su u potrazi za kimanjem glavom nakon svakog svog malog pokreta. Ovakvo ponašanje može biti nagovještaj da toj osobi ispod površine možda nedostaje samopouzdanja.

To je slično pokušaju zakrpavanja rupa u njihovom samopoštovanju stalnim traženjem vanjske potvrde.

druge vijesti