HELLO
Domagoj Kukec

UJE oil bar, jedinstveni restoran smješten u srcu Splita, nedavno je ugostio iznimno uspješno okupljanje koje je privuklo širok spektar sudionika relevantnih za turizam. Ovaj značajan događaj, koji je održan u prostorijama restorana UJE oil bar, bio je simbol zajedništva i sinergije među različitim sudionicima turističkog sektora.

UJE oil bar

Upravo ovaj jedinstveni restoran okupio je niz važnih partnera iz različitih segmenata turističke industrije, uključujući agencije, dobavljače, predstavnike Turističke zajednice, Županije i Grada, vodiče, vlasnike restorana, direktore hotela, iznajmljivače, makro i mikro poduzetnike, istaknute stručnjake za maslinovo ulje te druge ključne sudionike.

PROČITAJTE: Slavna pjevačica Lana Del Rey radi u restoranu

Među značajnim osobama koje su podržale ovaj događaj bili su Joze Tomaš iz Hrvatske gospodarske komore, Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Martin Bućan iz Splitsko-dalmatinske županije , kao i dr. sc. Maja Jukić Špika iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša.

Također su se istaknuli direktori hotela, vlasnici restorana i barova kao što su, Zrno Soli, Galerija, Ave i drugih, te vlasnici obrta koji su ključni čimbenici napretka, uključujući praonice, papirnu galanteriju i ugostiteljsku opremu. Važnost ovog događaja dodatno je naglašena podrškom dugogodišnjih partnera za hranu i piće kao što su Metro, Centaurus, Gligora, Velpro i Vino Like, uz sudjelovanje ostalih vinara.

Također su se pridružile i brojne agencije i lokalni vodiči čiji doprinos turističkom uspjehu ne smije biti zanemaren.

UJE oil bar

U sklopu događaja, svaki partner je imao priliku predstaviti svoje proizvode i usluge. U jednom od prostora posjetitelji su mogli uživati u dalmatinskim specijalitetima poput sipe boba, slanutka s molom i bakalara bianco. Partner Gligora je predstavio selekciju svojih sireva u drugom prostoru, dok su u trećem prostoru predstavnici Vino Like-a bili dostupni za savjete i objašnjenja o njihovim vinima , gdje su se vina usklađivala s ponuđenom hranom.

Posebno zanimanje izazvala je stručnjakinja za maslinovo ulje, dr. sc. Maja Jukić Špika, koja je educirala posjetitelje i govorila o važnosti maslinovog ulja u Gastro shopu. Partner Metro je impresionirao posjetitelje prezentacijom svoje bogate ponude ribe, koju je pripremio i poslužio chef Branimir Prnjak iz Zrna Soli.

Njegove kreacije poput pržene riže s tatarom od tune s ljutim umakom i bučinom majonezom, cannoli od lubina punjeni paštetom od bakalara, te tacosi sa usoljenim lubinom, emulzijom od limuna i acetom balsamicom naišla su na izuzetan interes među posjetiteljima.

Ovaj događaj u restoranu Uje oil bar, unutar Dioklecijanove palače, još jednom je istaknuo važnost sinergije i partnerstva među svim dionicima turističkih djelatnosti, stvarajući snažnu platformu za daljnji razvoj turizma u regiji.

druge vijesti