HELLO
Domagoj Kukec

Princ Harry još jednom je iznio kritiku na račun članova kraljevske obitelji, ovaj put tvrdeći da nitko nije bio uz njega nakon smrti majke, princeze Diane, 1997. godine, ni kada se vratio kući s PTSP-om nakon služenja u Afganistanu.

“Okidač za mene je zapravo bilo vraćanje iz Afganistana, ali ono što mi je dolazilo iznutra datiralo je iz 1997. godine, od kad sam imao 12 godina”, rekao je princ Harry u svojoj novoj Netflix seriji “Heart of Invictus”, koja je nedavno premijerno prikazana na tom streaming servisu.

kritika princa Harryja

Kritika princa Harryja u novoj Netflixovoj seriji

“Najveća borba za mene je bila to što mi nitko nije mogao pomoći”, rekao je vojvoda.

“Nisam imao potporu niti stručni savjet koji bi mi pomogao identificirati što se zapravo događa sa mnom”, izjavio je princ.

kritika princa Harryja

Vojvoda Harry podijelio je da je “potiskivao” svoju traumu zbog gubitka majke u “tako mladoj dobi” i da nije “bio svjestan” svojih emocija sve dok sve to nije “izbilo na površinu”.

Prošlo je mnogo godina prije nego što je odlučio potražiti pomoć za svoje mentalno zdravlje.

“Nažalost, kao i kod većine, prvi put kada ozbiljno razmišljate o terapiji je kad ležite na podu sklupčani, vjerojatno žaleći što ste se već ranije niste pozabavili ovim stvarima”, rekao je. Princ Harry je rekao da je tek u dobi od 28 godina napokon uspio početi raditi na traumi uzrokovanoj gubitkom majke.

Kritika princa Harryja upućena je kraljevskoj obitelji, posebice njegovom ocu

“Bio sam bez emocija, nisam mogao plakati, nisam mogao osjećati. Nisam to znao tada”, rekao je. “U dobi od 28 godina, došlo je do okolnosti zbog kojih su prvi mjehurići počeli izlaziti, a onda je odjednom netko protresao i sve je poletjelo ‘puuuf’ … i onda je nastao kaos.”

Princ Harry je objasnio da je želio naučiti kako kontrolirati svoje emocije, koje su, kako je rekao, “bile razbacane posvuda”.

kritika princa Harryja

Princ Harry je već ranije govorio o nedostatku suosjećanja i podrške svoje obitelji nakon tragične smrti Diane.

U svojim memoarima “Spare”, princ je tvrdio da ga otac, kralj Charles III, čak nije ni zagrlio kad su došle vijesti da je Diana poginula u automobilskoj nesreći. “Tata me nije zagrlio. Nije bio sjajan u iskazivanju emocija ni u normalnim okolnostima, kako se od njega moglo očekivati da ih iskaže u takvoj krizi?”, napisao je princ u knjizi koja je objavljena u siječnju.

Iako je objavljivanje njegove knjige dodatno zaoštrilo napetosti, princ Harry je u svađi s obitelji još otkako su on i Meghan Markle odstupili od svojih kraljevskih dužnosti 2020. godine. Preselili su se u Kaliforniju, gdje žive sa svoje dvoje djece, princom Archiejem i princezom Lilibet.

druge vijesti