HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jeff Bezos smatra da se svijet uvelike poboljšao u odnosu na stanje od prije sto godina – osim ove jedne stvari: stanja planeta i njegovih prirodnih resursa.

Svijet je puno bolji danas nego što je bio prije sto godina, prije 200 godina, prije 500 godina“, rekao je Bezos (60) tijekom razgovora sa svojom zaručnicom Lauren Sánchez i Paulom Tudorom Jonesom u Nacionalnoj zakladi za ribe i divlje životinje u povodu njezine 40. obljetnice prošlog vikenda.

Nastavio je: “Osim na jedan način… prirodni svijet danas nije tako dobar kao što je bio prije 500 godina, u našem predindustrijskom društvu.”

Jeff Bezos ima veliku vjeru u ljude

Pitanje je: možemo li uzeti tu jednu iznimku da život nije bolji i okrenuti ga?” pozirao je. “I možemo. I nije da su naši problemi mali, već da je naš ljudski kapacitet za rješavanje problema tako velik. Riješit ćemo te probleme. Imam veliku vjeru.”

Na događaju je Bezos Earth Fund najavio donaciju od 60 milijuna dolara američkoj Nacionalnoj zakladi za ribe i divlje životinje. Nova donacija bit će upotrijebljena za revitalizaciju 1,6 milijuna hektara vitalnih američkih krajolika – sjevernih travnjaka velikih ravnica i dugolisnih borovih šuma na jugoistoku.

Jeff Bezos već godinama pomaže zaštiti prirode

Američki krajolici su blago koje odražava samo srce naše zemlje. Obnavljanjem ovih travnjaka i šuma, čuvamo njihovu prirodnu ljepotu za buduće generacije“, rekao je Bezos u izjavi.

Ovo nije bio prvi put da je Earth Fund donirao za tu svrhu. Tijekom protekle tri godine donirali su više od 90 milijuna dolara.

Djeca ne žele zaštititi ono što ne znaju”, rekla je Lauren Sanchez tijekom razgovora.

Zato sam tako uzbuđena zbog programa Bezos Earth Fund Greening America’s Cities i posla koji rade na pretvaranju prostora poput parkirališta u prekrasne parkove… djeca tada prepoznaju koliko priroda može biti lijepa i žele je zaštititi“.

druge vijesti