HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Nakon što se saznalo da je Liam Payne u svome tijelu imao “ružičasti kokain” i brojne druge droge kada je poginuo 16. listopada, mnogi su se pitali jednu stvar – što je to uopće ružičasti kokain?

Ružičasti kokain nije kokain“, rekao je stručnjak za ovisnosti Richard Taite za časopis Us Weekly. “Pomiješan je s nečim.”

Ružičasti kokain zapravo uopće nije kokain

Poznati stručnjak primijetio je da je ružičasti kokain usporediv s MDMA-om, ecstasyjem i Mollyjem, “ima psihodelične učinke“.

Konzumacija ružičastog kokaina je poput “uzimanja MDMA, ecstasyja i psihodelika“, prema Taiteu, koji je objasnio da preparat ima ružičastu nijansu, otuda i naziv.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Liam Payne (@liampayne)

Ružičasti kokain nema nikakve veze s kokainom. To je sintetička psihodelična droga“, ponovio je Taite, ističući da je obično u obliku praha i ima “halucinogene učinke”.

Payneova smrt je pod istragom nakon što je kriminalistička jedinica gradske policije Buenos Airesa pronašla nešto što je “izgledalo kao narkotici i alkoholna pića” u njegovoj hotelskoj sobi, prema policijskom izvješću.

U ponedjeljak je ABC objavio djelomično izvješće o autopsiji koje je pokazalo da je Liam Payne imao ružičasti kokain, kokain, benzodiazepin i crack u svom sustavu kad je umro. Navodno je u njegovoj hotelskoj sobi pronađena i aluminijska cijev.

Ružičasti kokain je popularna sintetička droga na kojoj su mnogi ovisnici

Taite objasnio da je ružičasti kokain postaje popularna droga na ulicama zajedno s ketaminom i fentanilom. “Puno je ovisnika na njemu, ali ne toliko kao na fentanilu”, rekao je. “Problem je kada pomiješaju ružičasti kokain s fentanilom… to stvara veliku ovisnost.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Liam Payne (@liampayne)

Taite je primijetio da su u slučaju Payneove smrti učinci ružičastog kokaina u kombinaciji s drugim tvarima mogli dovesti do predoziranja prije njegova pada.

“Samo zato što se nije onesvijestio, ne znači da se nije predozirao. Kada padnete kroz prozor jer ste toliko pijani i umrete, to jest predoziranje”, tvrdio je. “Da nije uzeo drogu, on ne bi pao kroz taj prozor.”

druge vijesti