HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Poznata influencerica Lana Klingor Mihić podijelila je novi, zdravi recept sa svojim pratiteljima, a ovaj put je riječ o punjenim patlidžanima s couscousom i gljivama. Naglasila je da je recept prilagodila svojoj prijateljici Petri, koja je vegan.

Recept uključuje jednostavne korake – patlidžani se pune mješavinom couscousa, shimei gljiva, luka, svježeg đumbira i veganskih sastojaka, a sve se završava pečenjem u pećnici. Lana je kreativno dodala vegansku fetu, sjeckane lješnjake i brusnice za dodatnu teksturu i okus.

“Evo još jedne ideje za zdravi i fini ručak. Odlučila sam puniti patliđane Tipiak cous cousom i gljivama. Patliđane prerežite napola, izdubite i izvadite van pa narežite na kockice. Koristila sam shimei gljive kojima samo odrežite korjen. Nasjeckajte pola luka, pa prodinstajte na malo maslinovog ulja, dodjate kockice patlidžana i gljive. Od začina sam koristila sol, timut papar i naribani svježi đumbir i podlila s malo bijelog vina. Obzirom da je moja Petra (koja je zaslužna za ove lijepe kadrove) – vegan, ja sam odlučila uobičajne sastojke zamijeniti onim veganskim. Podlijte vege kremom za kuhanje i dinstajte minutu dvije. Couscous se priprema vrlo jednostavno. Koliko vode toliko couscousa. Prokuhajte posoljenu vodu, prelite preko couscousa i ostavite 4, 5 minuta da odstoji. Sve skupa promiješajte, napunite patlidžane i pecite u pećnici 35 min na 180. Ja sam na kraju dodala sjeckane lješnjake, vegansku fetu i brusnice”, napisala je influncerica.

PROČITAJTE: Emotivni osvrt – Lana Klingor Mihić otkriva šokantne detalje o borbi svoje majke s demencijom

Ovaj recept je brzo postao hit među njezinim pratiteljima, koji su oduševljeni jednostavnošću i zdravim sastojcima.


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025