HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Poznata influencerica Lana Klingor Mihić podijelila je novi, zdravi recept sa svojim pratiteljima, a ovaj put je riječ o punjenim patlidžanima s couscousom i gljivama. Naglasila je da je recept prilagodila svojoj prijateljici Petri, koja je vegan.

Recept uključuje jednostavne korake – patlidžani se pune mješavinom couscousa, shimei gljiva, luka, svježeg đumbira i veganskih sastojaka, a sve se završava pečenjem u pećnici. Lana je kreativno dodala vegansku fetu, sjeckane lješnjake i brusnice za dodatnu teksturu i okus.

“Evo još jedne ideje za zdravi i fini ručak. Odlučila sam puniti patliđane Tipiak cous cousom i gljivama. Patliđane prerežite napola, izdubite i izvadite van pa narežite na kockice. Koristila sam shimei gljive kojima samo odrežite korjen. Nasjeckajte pola luka, pa prodinstajte na malo maslinovog ulja, dodjate kockice patlidžana i gljive. Od začina sam koristila sol, timut papar i naribani svježi đumbir i podlila s malo bijelog vina. Obzirom da je moja Petra (koja je zaslužna za ove lijepe kadrove) – vegan, ja sam odlučila uobičajne sastojke zamijeniti onim veganskim. Podlijte vege kremom za kuhanje i dinstajte minutu dvije. Couscous se priprema vrlo jednostavno. Koliko vode toliko couscousa. Prokuhajte posoljenu vodu, prelite preko couscousa i ostavite 4, 5 minuta da odstoji. Sve skupa promiješajte, napunite patlidžane i pecite u pećnici 35 min na 180. Ja sam na kraju dodala sjeckane lješnjake, vegansku fetu i brusnice”, napisala je influncerica.

PROČITAJTE: Emotivni osvrt – Lana Klingor Mihić otkriva šokantne detalje o borbi svoje majke s demencijom

Ovaj recept je brzo postao hit među njezinim pratiteljima, koji su oduševljeni jednostavnošću i zdravim sastojcima.

druge vijesti