HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kathy Bates shvatila je jedan detalj svoga govora na dodjeli Oscara 1991. koji nije znala.

Kathy Bates, koja je te godine osvojila nagradu za najbolju glumicu za glavnu ulogu u trileru Misery iz 1990., nedavno je dala intervju Benu Mankiewiczu za CBS Sunday Morning.

Tijekom njihovog razgovora, glumica (76) je tvrdila da je “zaboravila zahvaliti” svojoj majci Bertye Bates u svom govoru na dodjeli Oscara. Nakon pobjede, Bates se prisjetila riječi svoje majke, koja je umrla 1997.: “Ne znam zbog čega je to uzbuđenje; nisi otkrila lijek za rak.’ ”

Kathy Bates ne bi bila gdje jest da nije bilo žrtvi njezine majke

Ali kad je Mankiewicz natjerao Kathy da pogleda svoj govor, došla je do iznenađujuće spoznaje da je, zapravo, zahvalila svojoj majci.

Željela bih zahvaliti svojoj obitelji, svojim prijateljima. Mojoj mami kod kuće, mom tati, za kojeg se nadam da negdje gleda“, Kathy govori na pozornici.

Gledajući snimku, Bates je postala vidno emotivna, stavivši ruku na usta prije nego što je rekla “Hvala! Zašto sam mislila da joj nisam zahvalila? Kakvo olakšanje.”

Nakon što je voditelj upitao zašto joj toliko znači znati da je zahvalila svojoj majci, glumica je odgovorila: “Zato što je trebala imati moj život.”

Kada je umrla, rekla sam, ‘Uđi u mene’,” nastavila je Bates. “Željela sam da njezin duh uđe u mene. Iako smo imali toliko poteškoća, željela sam da njen duh uđe u mene i uživa u svemu u čemu sam ja uživala zahvaljujući njezinim odricanjima.”

Vau. Hvala vam puno“, rekla je Mankiewiczu.

Kathy Bates proslavila se trilerom Misery

Kathy Bates je počela glumiti 1970-ih i izgradila je značajnu karijeru na pozornici prije nego što je privukla pažnju na velikom platnu. Najpoznatija je upravo po svojoj Oscarom nagrađenoj ulozi zle Annie Wilkes u filmu Misery uz pokojnog Jamesa Caana.

U srpnju je glumica govorila o tome kako se nosila s kritikama i pozornosti koju je privlačila njezina karijera dok je bila mlada, prije nego što je postigla uspjeh.

Kad sam bila mlađa, pretpostavljam da bi me jako povrijedili“, rekla je Bates. “Ponekad bih sjela u avion i odletjela kući.”

Nastavila je djelomično se prisjećati kako joj je netko u to vrijeme rekao kako mora naučiti bolje podnositi kritiku, ” ‘Moraš imati glavu kao metak i srce kao beba.’ ”

Dakle, to je ono što sam pokušavala činiti. Ali ponekad odem predaleko i mogu biti poput slona u staklarskoj radnji“, dodala je Bates.

druge vijesti