HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Obožavate engleski muffin s jajetom iz Mekića? I mi! Zato smo zahvalni hrvatskoj influencerici Kristini Štrigi koja stoji iza popularnog profila Cellulite Factory, a koja se potrudila napraviti video u kojem korak po korak radi duplić mnogima omiljenog doručka.  Evo kako napraviti McMuffin kod kuće!

Recept Kristine Štrige za kućni McMuffin svakako vrijedi probati

Šunka i jaje sastojci su koje je lako ponoviti kad je ovaj planetarno obožavani doručak u pitanju, no posebno je bitno kako radite engleski muffin ako želite da vam vaš kućni “McDoručak” ima okus kao onaj originalni.

PROČITAJTE: Leo Jurešić ostvario je naše snove i otkrio recept za jafa kekse iz kućne radinosti

Donosimo recept Kristine Štrige za McMuffin od kojeg cure sline.

sastojci:

  • 350 g glatkog brašna,
  • 4 g suhog kvasca,
  • 1 žličica soli,
  • 1 žlica šećera,
  • 1 jaje,
  • 140 ml mlijeka, sobne temperature,
  • 80 ml vode, sobne temperature,
  • 40 g maslaca, sobne temperature,
  • semolina ili kukuruzna krupica, za brašnjenje.

priprema:

  1. U zdjelici sjedinite 1 žlicu brašna, kvasac, šećer i pola količine mlijeka. Ostavite da odstoji 10 minuta. U veću zdjelu dodajte ostatak brašna i sol te promiješajte. Dodajte smjesu s kvascem, ostatak mlijeka, vodu i umućeno jaje te zamijesite mekano tijesto (možete mijesiti rukama ili uz pomoć kuhinjskog robota).
  2. Nakon 5 min miješenja postupno dodajte maslac. Nakon što ste dodali sav maslac mijesite još 7 minuta. Oblikujte tijesto u kuglu i prebacite u nauljenu posudu koju pokrijte plastičnom folijom. Tijesto će vam biti jako ljepljivo, pa vam je moj savjet da ga stavite u hladnjak na dizanje preko noći jer će biti lakše za oblikovanje. Ako volite izazove, ostavite tijesto da se diže 1-1,5 sat na sobnoj temperaturi, odnosno dok duplo ne naraste. Ja nekad volim da mi je život dosadan, pa biram hladnjak, plus za doručak imate svježe muffine.
  3. Dignuto tijesto prebacite na dobro pobrašnjenu podlogu i razvaljajte u pravokutnik debljine 1 cm. Okruglim kalupom promjera 7 cm izrezujte muffine. Slažite ih na dasku posipanu semolinom (griz) ili kukuruznom krupicom. Tijesto koje vam je ostalo nakon rezanja premijesite i opet razvaljajte do debljine 1 cm te izrežite kalupom. Muffine prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu 60-80 minuta (odnosno dok duplo ne narastu, ovisi o temperaturi prostorije i tijesta).
  4. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte 2-3 muffina (narast će pa ostavite dovoljno razmaka između njih), smanjite vatru na laganu i poklopite tavu. Pecite muffine 5-6 minuta, okrenite i pecite još 5 minuta (poklopljeno). Pečene muffine poslužite s nadjevom po želji, ja sam odabrala McMuffin verziju šunka, sir i naravno jaje koja sam pekla u kalupu u vodenoj kupelji jer tako ćete imati McJaje.

Pogledajte kako Kristina radi McMuffin korak po korak: 

PROČITAJTE: Procurio je recept za najpoznatiji fast food umak na svijetu i internet gori

druge vijesti

zagreb film festival

Boris T. Matić za HELLO!: “Neskromno mogu tvrditi da smo jako utjecali na promociju hrvatskog filma vani”

"Najteže je bilo pred 5 godina kada je gradonačelnik s preko 200 optužnica čije ime ne volim izgovarati, bespotrebno zbog nekih tuđih privatnih interesa zatvorio naš dom kino Europa kojeg smo uspješno vodili 11 godina i za što smo dobili nagradu kao najbolje art kino u Europi – svojevrsnog kino Oscara, a onda se ubrzo dogodila i pandemija, potres, jačanje streaming platformi što je izazvalo pojavu jako puno izazova koji su mogli uzdrmati ZFF."

Glazba/Festivali

18 listopada 2024