Ljeto možda prolazi, ali okusi Italije uvijek su dobrodošli. Chef Stefano Cosattini, Talijan s adresom u Hrvatskoj, proveo je vikend u Istri s domaćim gastro influencerima, a San Canzian se pokazao kao savršeno mjesto za učenje pripreme talijanskih specijaliteta.
Tijekom Italian Chef Weekend Experience, hedonisti su mogli uživati u mediteranskim okusima, među kojima je bio i glazbenik i strastveni kuhar Luka Nižetić. Luka je s oduševljenjem pripremao desert koji kombinira kremasti espresso s lješnjacima, citrusima i prozračnom kremom od mascarponea.
Za pripremu ovog deserta potrebni su sljedeći sastojci:
Recept za kremu s agrumima i lješnjacima:
Sastojci:
200 g mascarponea,
1/2 mahune vanilije,
Korica 1 naranče,
Korica 1 limete,
20 g oguljenih lješnjaka,
30 g glatkog brašna,
Čajna žličica meda od kestena,
25 g maslaca,
20 g šećera,
Prstohvat soli,
20 ml vrhnja za šlag,
0,02 ml likera od lješnjaka,
Za ukras: klice meda, kandirana korica naranče i/ili limete.
Priprema:
1. Tepsiju obložite papirom za pečenje, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Usitnite lješnjake, pomiješajte ih s brašnom, maslacem, soli i šećerom te izmrvite rukama.
3. Istresite smjesu na papir za pečenje i pecite oko 15 minuta, povremeno miješajući, dok ne porumeni. Ohladite.
4. Miksajte mascarpone s medom od kestena i koricom limete i naranče. U drugoj posudi umutite šlag i dodajte ga u mascarpone da krema bude prozračnija.
5. Servirajte slasticu tako da na dnu čaše stavite crumble od lješnjaka, zatim kavu, liker od lješnjaka i na kraju kremu od mascarponea i agruma. Ukrasite kandiranim koricama limete i naranče ili klicama meda.
Ovaj desert savršeno dočarava mediteranske okuse i lako ga možete pripremiti kod kuće.
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Jesenske boje, mirisi vrta i sofisticirani okusi – sve to sada možete doživjeti u Cantilly Garden Restaurantu u Samoboru, gdje nova kulinarska era pod vodstvom Luke Džamarije mijenja pravila fine dininga. Smještena u povijesnoj vili iz 1918. godine, Cantilly nije samo restoran – to je mjesto gdje se prošlost susreće s inovacijom, a svaka terasa, svaka čaša vina i svaki tanjur pričaju svoju priču.
Noć vještica je vrijeme kada vaši mališani s nestrpljenjem iščekuju priliku za kostimiranje i sudjelovanje u sablasnim, ali zabavnim aktivnostima. Maštoviti kostimi, zastrašujuće priče i kreativni slatkiši obilježavaju ovaj poseban dan. Pripremite svoju obitelj za veselu i ukusnu zabavu uz recept za "Strašne prstiće" koji će oduševiti vaše najmlađe svojom sablasnom pojavom i fantastičnim okusom.
Jesen je konačno stigla na Dolac – i to u svom najmirisnijem, najslasnijem izdanju! Listopad donosi posljednjih pet petaka ispunjenih gastronomskim delicijama, vrhunskim DJ ritmovima i nezaboravnom atmosferom koja je u posljednje tri godine osvojila srca Zagrepčana i turista.
Deset dana mirisa pečenog mesa, redova pred kućicama i tisuće zadovoljnih nepca – tako bi se ukratko mogao opisati jubilarni 10. Burger Festival Zagreb, koji se održao od 4. do 14. rujna na Trgu dr. Franje Tuđmana. No, ono što je sve zanimalo bilo je: tko nosi titulu najboljeg burgera u zemlji?
Kali Uchis ne prestaje dokazivati da je jedna od najautentičnijih i najzanimljivijih umjetnica današnjice. Grammyjem nagrađena glazbenica upravo je objavila „Sincerely: P.S.“ — deluxe izdanje svog hvaljenog petog albuma „Sincerely,“ — i još jednom pokazala koliko vješto spaja senzualnost, nostalgiju i suvremeni pop u neponovljivu glazbenu priču. Novo izdanje, objavljeno pod okriljem Capitol Recordsa (Universal Music Group), donosi pet potpuno novih pjesama, a središnji dragulj među njima je eterična, sanjiva suradnja s Mariah The Scientist — „Pretty Promises“.
Listopad je mjesec ružičaste vrpce, mjesec u kojem se svijet zaogrće simbolima podrške, hrabrosti i borbe protiv raka dojke. No, ovog listopada, poznati domaći brend nakita Cloud&Co donosi priču koja nadilazi simbole – priču o stvarnim ženama, njihovim tijelima, njihovoj snazi i nježnosti. U suradnji s udrugom Marra Altrui i njezinim projektom Ona – The Art of You, Cloud&Co izlog u Preradovićevoj 9 postao je mjesto gdje se umjetnost, empatija i iscjeljenje susreću u najosobnijem mogućem obliku.
U trenutku kada glazba prestaje biti samo zvuk i postaje osobno priznanje, rađa se projekt poput “Zaviri pod kožu”. Josip Palameta otvorio je srce i pozvao publiku da zaviri u njegove najdublje emocije kroz svoj prvi EP, koji je od sada dostupan na svim digitalnim platformama. Nakon nezaboravne promocije u prepunom zagrebačkom Buzz baru, gdje je vladao osjećaj topline, povezanosti i iskrenosti, postalo je jasno da se radi o izdanju koje ima dušu.
Kada se svjetla pozornice Lisinskog ugase, a prvi taktovi Bacha prožmu prostor, publika zna da ju očekuje nešto posebno. Flying Bach, svjetski poznata plesna senzacija iz Berlina, vraća se jača nego ikad, donoseći spoj koji prkosi svakoj konvenciji. Klasična glazba i breakdance možda zvuče kao dva svijeta koja nikada ne bi mogla progovoriti istim jezikom, ali u rukama Flying Stepsa pretvaraju se u poetski dijalog pokreta i zvuka.