
Želite naučiti raditi rižoto poput profića? Ovo su tajne talijanskih majstora!
Obožavate spremati i jesti rižoto? Ove tajne i trikovi za pripremanje tog popularnog jela svakako će vam pomoći.
22 travnja 2025
Uživajte u kremastoj slastici s lješnjacima i citrusima koja donosi duh Italije u vašu kuhinju.
Ljeto možda prolazi, ali okusi Italije uvijek su dobrodošli. Chef Stefano Cosattini, Talijan s adresom u Hrvatskoj, proveo je vikend u Istri s domaćim gastro influencerima, a San Canzian se pokazao kao savršeno mjesto za učenje pripreme talijanskih specijaliteta.
Tijekom Italian Chef Weekend Experience, hedonisti su mogli uživati u mediteranskim okusima, među kojima je bio i glazbenik i strastveni kuhar Luka Nižetić. Luka je s oduševljenjem pripremao desert koji kombinira kremasti espresso s lješnjacima, citrusima i prozračnom kremom od mascarponea.
Za pripremu ovog deserta potrebni su sljedeći sastojci:
Recept za kremu s agrumima i lješnjacima:
Sastojci:
Priprema:
1. Tepsiju obložite papirom za pečenje, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Usitnite lješnjake, pomiješajte ih s brašnom, maslacem, soli i šećerom te izmrvite rukama.
3. Istresite smjesu na papir za pečenje i pecite oko 15 minuta, povremeno miješajući, dok ne porumeni. Ohladite.
4. Miksajte mascarpone s medom od kestena i koricom limete i naranče. U drugoj posudi umutite šlag i dodajte ga u mascarpone da krema bude prozračnija.
5. Servirajte slasticu tako da na dnu čaše stavite crumble od lješnjaka, zatim kavu, liker od lješnjaka i na kraju kremu od mascarponea i agruma. Ukrasite kandiranim koricama limete i naranče ili klicama meda.
Ovaj desert savršeno dočarava mediteranske okuse i lako ga možete pripremiti kod kuće.
Do izražaja posebno dolazi Emina prirodna komunikacija, instinkt za intervju, sofisticirana prisutnost i sposobnost stvaranja konekcije s publikom, što ju čini ne samo atraktivnom suvoditeljicom, već ključnom figurom nove, dinamične ere emisije.
23 travnja 2025
Pjevač Luka Nižetić podijelio je svoju staru fotografiju iz 1998. godine, a reakcija Baby Lasagne nasmijala je sve.
23 travnja 2025
Rođendan je bio savršen spoj njezine autentičnosti i ljubavi prema životu izvan blještavila.
23 travnja 2025
Ovakav prizor se na Balkanu rijetko može vidjeti...
23 travnja 2025
Cijela obitelj ima neobičan običaj pri davanju imena...
23 travnja 2025