HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Princ Harry prošloga je tjedna napunio 40 godina i iako se ne zna kakvim su ga darovima obasuli njegovi najbliži, prema izvještajima dobio je neočekivan poklon davno pokojne prabake, kraljice majke Elizabete.

Naime godine 1994. supruga kralja Georgea VI. i majka kraljice Elizabete II. stavila je dvije trećine svog novca u zakladu za svoje praunuke, koji su u to vrijeme, osim Williama i Harryja, uključivali djecu princeze Anne Zaru i Petera Phillipsa te kćeri princa Andrewa Beatrice i Eugenie, ali i potomke njezine druge kćeri, princeze Margarete.

Pokojna prabaka navodno je ostavila mnogo novca i Williamu i Harryju, ali i ostaloj praunučadi

Izvješće o zakladi prvi je put objavio The Guardian u travnju 2002., a otkrilo je da će prinčevi William i Harry dobiti po 8 milijuna funti kad napune 40 godina.

U to vrijeme, procijenjeno je da je ukupna vrijednost Kraljice Majke bila gotovo 70 milijuna funti.

Ovaj novac je većinom došao od mudrih ulaganja koja uključuju slike, vrijednu zbirku Fabergeovih jaja, porculan i nakit, iako će većina toga biti proslijeđena kraljici jer je dio kraljevske kolekcije”, izvijestio je BBC 2002., nakon što je Kraljica majka preminula u dobi od 101 godine.

Ipak, u novoj epizodi kraljevskoga podcasta Hello! UK stručnjakinja za kraljevsku obitelj Victoria Murphy izrazila je skepsu o ovoj priči.

Što čestitke za rođendan princa Harryja govore o njegovom odnosu s ostatkom obitelji?

Nema neovisno dostupnih informacija o toj zakladi. Ne bismo očekivali da ima jer je to privatni novac koji pripada kraljevskoj obitelji, a ne javni novac,” rekla je, prije nego što je dodala: “Da stvari budu još više zbunjujuće, kako je priča putovala internetom, ispalo je da on dobiva točno 8 milijuna, a po izvornoj priči svatko dobiva udio od 70 milijuna.”

Na drugom mjestu u epizodi, Victoria je otkrila svoje mišljenje o čestitkama koje je Harry dobio od ostalih članova kraljevske obitelji na društvenim mrežama.

Mogli biste na to gledati kao na znak da odnosi zatopljavaju. Da je dio neprijateljstva nestao u posljednjih nekoliko godina. I mislim da to može biti istina.”

druge vijesti