HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Posebni tanjuri, svečani stolnjak i okupljanje cijele obitelji za stolom za mnoge je sinonim Božića. U današnje vrijeme teško je zamisliti da roditelji božićni ručak jedu bez svoje djece, no prema pravilima britanskog dvora, mališani nemaju što tražiti za stolom za kojim sjede odrasli. Barem je tako izgledao Božić u kraljevskoj obitelji u razdoblju kad su princ Charles, današnji kralj Charles III. i princeza Diana bili u braku.

Za britanski HELLO! bivši chef kraljevske obitelji Darren McGrady otkrio je zašto prinčevi William i Charles nisu smjeli jesti blagdanski ručak s roditeljima kad su bili mali.

Božić u kraljevskoj obitelji

Božićna čestitka princa i princeze od Walesa s djecom iz 1987. godinePROFIMEDIA

Božić u kraljevskoj obitelji pun je pravila

Darren McGrady, koji je radio i za pokojnu kraljicu Elizabetu III. i za princa Charlesa i princezu Dianu izjavio je kako su djeca uvijek jela odvojeno od roditelja, i to ne za dječjim stolom postavljenim u istoj sobi, već u dječjoj sobi na drugom kraju palače.

“Djeca su uvijek jela u dječjoj sobi, sve dok ne bi bila dovoljno odrasla da bi se znala ponašati za stolom”, otkrio je Darren McGrady.

“Kraljici nije padalo na pamet postavljati visoke dječje stolice za glavni stol niti ručati uz dječje cičanje i bacanje hrane. Imala je Viktorijanski pristup”, objašnjava chef. “Djeca su bila u dječjoj sobi dok su roditelji objedovali i za njih se brinula dadilja”.

PROČITAJTE: Kraljevski mališani poslali pisma Djedici na Sjeverni pol

Ne zna se slijede li kralj Charles III. i njegova supruga kraljica Camilla ista pravila kad su njihovi unučići u pitanju.

Božić u kraljevskoj obitelji

Princeza Diana na božićnoj misi sa sinovima Williamom i Harryjem 1989. godinePROFIMEDIA

Božić kraljevske obitelji: što se nalazi na stolu?

Bivši chef kraljevske obitelji otkrio je i što se jede za božićni ručak na dvoru.

“Na stolu se uvijek nalazi purica s nekoliko nadjeva, od kadulje, luka i oraha, a uz nju se jedu pečeni krumpiri, pire krumpir, prokulice i drugi tradicionalni prilozi”.

“Za desert se, naravno, jede starinski britanski božićni puding”, otkrio je Darren McGrady i prisjetio se torti koje je radio za svoje klijente s dvora.

“Napravili bi jednu veliku božićnu tortu za odrasle i jednu malu tortu za dječju sobu. To je uvijek bila voćna torta sa šećernom glazurom i ukrasima od marcipana”.

druge vijesti