HELLO
HELLO! #HelloItsMe

U posljednje vrijeme popularna glumica Ashley Park privukla je pažnju javnosti, ali ne zbog svojih glumačkih vještina, već zbog neuobičajene situacije koja se dogodila tijekom snimanja hit serije Emily in Paris.

Dok je snimala scenu u slavnom pariškom klubu Crazy Horse, Park je svojim ponašanjem izazvala nemali šok među obožavateljima serije i u široj javnosti. Naime, tijekom snimanja jedne od scena, glumica se, možda u šali, možda kao dio humora u trenutku, odlučila igrati s hranom – točnije s kroasanima, koji su poznati pariški simbol.

Ashley Park zgrozila je ljude onime što je napravila s kroasanima

Ashley Park je tijekom te scene uzela dva kroasana i, na opće iznenađenje, stavila ih na svoje bradavice. Ovaj neočekivani potez, koji je u početku možda trebala biti humoristična ili simpatična gesta, ubrzo je naišao na burne reakcije, posebno među obožavateljima koji prate seriju zbog njezinog sofisticiranog prikaza pariškog života, mode i kulture. Serija Emily in Paris poznata je po svom prikazu stiliziranog života u Parizu, pa je njezin potez seksualizacije kroasana mnoge ostavio bez riječi.

Činjenica da se sve to odvilo u klubu Crazy Horse, poznatom po senzualnim i umjetničkim plesnim točkama, dodatno je potaknula rasprave. Iako je mjesto samo po sebi već izazovno i erotično, čin koji je izvela Park izazvao je dilemu o granicama umjetnosti, humora i dobrog ukusa. Mnogi smatraju da ovakva šala, koja je očito bila zamišljena kao lagana provokacija, zapravo nije bila potrebna, pogotovo u vremenu kada su rasprave o seksualizaciji žena u javnom prostoru sve prisutnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Park (@ashleyparklady)

Neki su pokušali opravdati Ashleyn potez tvrdeći da je to bio tek bezazleni trenutak humora. No, u današnje vrijeme, kada su pitanja seksualizacije, objektifikacije i društvenih normi u prvom planu, mnogi smatraju da ovakvi ispadi, bez obzira na kontekst, više nisu prihvatljivi. Seksualizacija hrane u ovoj sceni, iako možda zamišljena kao provokativna šala, nije naišla na odobravanje široke publike.

U Parizu, gradu koji slavi estetiku i umjetnost, ovakva gesta došla je kao neočekivan i mnogima neugodan trenutak. Postavlja se pitanje gdje se povlači granica između šale i neukusa te kako se ovakvi trenuci odražavaju na karijere glumaca, ali i na reputaciju same serije. Iako je Crazy Horse poznat po senzualnosti, Ashley Park je, prema mišljenju mnogih, otišla korak predaleko. Seksualizacija kroasana, simbola pariške gastronomije, naišla je na nerazumijevanje i kritike, ne samo zbog vulgarne konotacije, već i zbog nedostatka poštovanja prema kulturi hrane.

Ashley Park svakako nije očekivala ovako burne reakcije

Serija Emily in Paris uvijek je balansirala na granici humora i stereotipa o francuskoj kulturi, ali ovaj čin mnogima je djelovao kao nepotrebno vrijeđanje svega što serija želi predstaviti. Umjesto da kroasani ostanu simbol pariške elegancije i gastronomske izvrsnosti, Park ih je, makar i u šali, pretvorila u predmet seksualnog konteksta, što je mnogima bilo neprimjereno.

Ashley Park, inače poznata po svom talentu i simpatičnoj osobnosti, možda nije očekivala ovako burne reakcije. No, činjenica da se javnost osjetila izigranom i pomalo uvrijeđenom ovim činom pokazuje koliko je potrebno biti oprezan u javnim nastupima, pogotovo kada je riječ o temama koje se lako mogu pogrešno interpretirati.

U svijetu u kojem se granice humora i ozbiljnosti stalno preispituju, ovakav trenutak podsjeća na važnost promišljenosti, osobito kada su u pitanju javne osobe. Park je možda željela začiniti scenu, ali umjesto toga, ostavila je dojam neukusa i neprikladnosti. Seksualizacija hrane, ma koliko nevina u svojoj biti, često ima mnogo dublje konotacije, pogotovo kada dolazi iz okruženja koje je već obojeno seksualnom provokacijom, poput Crazy Horsea.

Reakcije obožavatelja serije, koji su očekivali stiliziranu priču o Parizu, bile su podijeljene. Dok su jedni branili glumičin potez kao dio osobne slobode izražavanja, drugi su smatrali da ovakva scena nije potrebna i da umanjuje vrijednost onoga što Emily in Paris predstavlja. Sve u svemu, Ashley Park se, kroz ovu naizgled nevinu šalu, našla u središtu kontroverzija koje će zasigurno dugo ostati tema rasprava, kako među obožavateljima serije, tako i u širim kulturnim krugovima.

Jedno je sigurno – kroasani će od sada nositi potpuno novu simboliku za obožavatelje ove popularne serije.
@ashleyparklady oh la la oops 💋🥐💃🏻 #emilyinparis #crazyhorse #oopsididitagain #fyp #mindy @Netflix ♬ Oops I Did It Again – Ashley Park

druge vijesti