HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Duška, iznimno karizmatična pjevačica nezaboravnog vokala, objavljuje debitantski singl “Balada za njega” pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear, s kojim će se predstaviti publici ovogodišnjeg 27. festivala Dalmatinske Šansone Šibenik.

Iza ove moćne balade stoji vrhunski autorski tim: Duško Rapotec Ute, autor skladbe i aranžmana, te Lara Hajdarpašić, autorica stihova. Singl “Balada za njega” pružio je talentiranoj Duški priliku da pokaže svoju svestranost i istraži žanr koji je drugačiji od onog obično izvodi, jer za samu sebe kaže da je u duši prava rockerica.

duška balada za njega

O singlu je izjavila: “Balada za njega’ je pjesma na kojoj smo radili Duško, Lara i ja, a stvorena je za Šibensku šansonu. Iznimno mi je drago što ću s ovom pjesmom imati priliku pokazati ‘drugačiju stranu’ sebe, a time mislim na istraživanje žanra koji je drugačiji od onog kojim se obično bavim, ali mi pruža prostor za izražavanje osjećaja na novi način“.

“Pjesma govori o neuzvraćenoj ljubavi, što mislim da smo svi jednom u životu doživjeli. Osjetila sam svaku emociju prenesenu na papir, što me u potpunost osvojilo i razlog je zašto sam ju htjela izvesti na svoj način te se upravo s njom predstaviti publici šibenske Šansone. Veselim se što ‘Balada za njega’ konačno izlazi te se nadam da će ljudi prepoznati moj trud, rad i viziju!”

duška balada za njega

Singl prati i prekrasan video spot s Duškom u glavnoj ulozi, u kojem je redateljica Nella Vision majstorski vizualno dočarala snažne emocije pjesme uz prekrasne kadrove hrvatske obale.

Iako je Balada za njega njezin prvi singl, Duška je hrvatskoj publici poznata iz posljednje sezone glazbenog natjecanja The Voice Hrvatska u kojem je osvojila srca ne samo sva četiri mentora, nego i brojnih gledatelja. Duškini nastupi broje stotine tisuća pregleda, a njezina šarmantna osobnost ju izdvaja kao novo obećavajuće ime na glazbenoj sceni.

duška balada za njega

Duška je u svijetu glazbe cijeli život – aktivno nastupa diljem Hrvatske te zaista živi svoj san, usprkos tome što ima tek 25 godina. Iza nje stoji već bogato iskustvo s glazbom i pozornicama, s više od 16 godina aktivnog bavljenja glazbom. Svojim je suradnicima i bližnjima poznata po svojoj radišnosti, marljivosti i ustrajnosti. Njezina vrckava osobnost i posvećenost radu jasno se oslikavaju u njezinom dugogodišnjem trudu i predanosti glazbi, a smatra da se isključivo upornim radom postižu najbolji rezultati.

Svoju je glazbenu karijeru započela sa samo osam godina, kada je prvi put uzela mikrofon u ruke i počela nastupati na koncertima, festivalima te raznim manifestacijama i pjevačkim natjecanjima, a sudjelovala je i u mjuziklima te kabaretnim večerima.

Duškina svestranost, emocionalna dubina i glazbena strast zasigurno će ostaviti snažan pečat na glazbenoj sceni te se dugo pamtiti.

Spot za singl “Balada za njega” pogledajte na YouTubeu. Dušku pratite na njezinom službenom Instagram i TikTok profilu.

druge vijesti