HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jučer su objavljene nominacije za 76. dodjelu nagrada Emmy, koja će se ove godine održati 15. rujna (zbog veličine ceremonije, tzv. tehničke kategorije bit će dodijeljene tjedan ranije).

Ovo će biti druga ceremonija tijekom ove kalendarske godine, jer je ceremonija za 2023. zbog štrajka glumaca bila pomaknuta za siječanj ove godine. Dok su tada nagrađene serije iz TV sezone 2022./23., sada smo doznali nominirane za sezonu 2023./24.

Nominirane predvodi FX-ova spektakularna povijesna drama smještena u feudalni Japan Shogun sa čak 25 nominacija, uključujući naravno i onu za najbolju dramsku seriju, kao i ukupno četiri glumačke nominacije, za četvero japanskih glumaca koji su u seriji u glavnim ulogama uz Britanca Cosma Jarvisa.

Nominacije za Emmy 2024. među komedijama predvodi The Bear

Komedije predvodi The Bear, koji je s 23 nominacije najuspješnija komedija u povijesti. Tu je naravno i nominacija za glavnoga glumca, veliku zvijezdu Jeremyja Allena Whitea. I drame i komedije imaju po osam nominiranih serija, a sve najhvaljenije su uglavnom upale u konkurenciju. Među šest nominiranih serija za najbolju limitiranu ili antologijsku seriju su veliki Netflixov hit Baby Reindeer, kao i nove sezone starih hitova Fargo i True Detective.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FX Networks (@fxnetworks)

Među brojnim glumcima nominiranima za glavne i sporedne uloge nalaze se u kategoriji najboljeg glumca u komediji uz Whitea i oba glavna glumca iz serije Only Murders in the Building Martin Short i Steve Martin, kao i Larry David za zadnju sezonu svoje serije Bez oduševljenja molim. Među najboljim glumicama u komediji ističe se prva nominacija za Selenu Gomez, koja do sada nije bila nominirana.

Mnogi poznati glumci dobili su nominacije za Emmy 2024.

Na strani drame, Dominic West (kralj Charles III) i Imelda Staunton (kraljica Elizabeta II) nominirani su za Krunu, Jennifer Aniston i Reese Witherspoon ponovno su nominirane za svoj The Morning Show, a među nominiranima su i slavna imena kao što su Gary Oldman za Slow Horses, Idris Elba za Hijack te Donald Glover za Mr. and Mrs. Smith.

Među sporednim glumcima i glumicama (kojih po kategoriji ima čak sedam) najpoznatija su imena svakako Meryl Streep, nominirana za svoju ulogu u komediji Only Murders in the Building te Robert Downey Jr., nominiran za limitiranu seriju The Sympathizer. Među najboljim gostujućim ulogama u dramama i komedijama ističe se još više slavnih imena, kao što su Jamie Lee Curtis i Olivia Colman (obje u The Bear), Matthew Broderick u Only Murders in the Building i Ryan Gosling, nominiran za svoj nastup u Saturday Night Liveu. Za svoj flashback nastup u jednoj epizodi zadnje sezone Krune Claire Foy je ponovno nominirana za ulogu kraljice Elizabete za koju je bila nagrađena već dvaput – kao najbolja glavna glumica u drami 2018. te najbolja gostujuća glumica 2021.

Ukupno se s najviše nominacija može pohvaliti Netflix – njihove originalne serije i emisije osvojile su njih 107.

druge vijesti

zagreb film festival

Boris T. Matić za HELLO!: “Neskromno mogu tvrditi da smo jako utjecali na promociju hrvatskog filma vani”

"Najteže je bilo pred 5 godina kada je gradonačelnik s preko 200 optužnica čije ime ne volim izgovarati, bespotrebno zbog nekih tuđih privatnih interesa zatvorio naš dom kino Europa kojeg smo uspješno vodili 11 godina i za što smo dobili nagradu kao najbolje art kino u Europi – svojevrsnog kino Oscara, a onda se ubrzo dogodila i pandemija, potres, jačanje streaming platformi što je izazvalo pojavu jako puno izazova koji su mogli uzdrmati ZFF."

Glazba/Festivali

18 listopada 2024