Ključna je žličica neočekivanog sastojka: Savršena kajgana po receptu Gordona Ramseyja
Kajgana Gordona Ramseya nije ono što smo očekivali no slavni chef kaže kako je uz ovakvu pripremu - najukusnija.
04 travnja 202413:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Malo ulja na tavi i zdjelica u kojoj ste istukli nekoliko jaja uz malo soli i papra čine vaš uobičajen recept za kajganu? Većina ljudi priprema takozvana “mućkana jaja” na ovaj način, ali ne i slavni australski chef Gordon Ramsey koji smatra da u ovaj postupak treba uložiti malo više truda. Kako izgleda savršena kajgana ako se pita Gordona Ramseya? Poprilično je drugačija od one na koju smo navikli no svakako ju vrijedi probati!
Savršena kajgana Gordona Ramseya nije ono što biste očekivali
Premda mnogi vole jače pečenu kajganu, prava, savršena kajgana trebala bi biti pahuljasta i kremasta, otkriva Gordon Ramsey.
Uz to, zanimljivo je da slavni TV chef ne koristi tavu za pripremu kajgane već lončić, a umjesto ulja na dnu tave, u jaja ubacuje maslac.
Tri minute za profesionalni dojam: Evo kako se radi savršena kajgana po receptu Gordona Ramseya
Na srednje jaku vatru Gordon ubacuje tri jaja
Zatim dodaje maslac u jaja i kreće s kuhanjem
30 sekundi lagano miješa jaja na štednjaku, odvajajući zapečeno dno, a na 30 sekundi ih sklanja s vatre i ponovno miješa te opet vraća na vatru i tako naizmjenično nekoliko puta pune tri minute
Tek kad se smjesa počne zgrušnjavati, Gordon kajganu lagano začinjava uz malo soli i papra te dodaje žličicu kiselog vrhnja, a zatim ponovno vraća na vatru kako bi završio proces od 3 minute
Svoju kajganu poslužuje na prepečenom tostu, uz pečene cherry rajčice i gljive
Voila!
Kako to radi sam slavni chef, pogledajte ovdje:
Malo ulja na tavi i zdjelica u kojoj ste istukli nekoliko jaja uz malo soli i papra čine vaš uobičajen recept za kajganu? Većina ljudi priprema takozvana “mućkana jaja” na ovaj način, ali ne i slavni australski chef Gordon Ramsey koji smatra da u ovaj postupak treba uložiti malo više truda. Kako izgleda savršena kajgana ako se pita Gordona Ramseya? Poprilično je drugačija od one na koju smo navikli no svakako ju vrijedi probati!
Savršena kajgana Gordona Ramseya nije ono što biste očekivali
Premda mnogi vole jače pečenu kajganu, prava, savršena kajgana trebala bi biti pahuljasta i kremasta, otkriva Gordon Ramsey.
Uz to, zanimljivo je da slavni TV chef ne koristi tavu za pripremu kajgane već lončić, a umjesto ulja na dnu tave, u jaja ubacuje maslac.
Tri minute za profesionalni dojam: Evo kako se radi savršena kajgana po receptu Gordona Ramseya
Na srednje jaku vatru Gordon ubacuje tri jaja
Zatim dodaje maslac u jaja i kreće s kuhanjem
30 sekundi lagano miješa jaja na štednjaku, odvajajući zapečeno dno, a na 30 sekundi ih sklanja s vatre i ponovno miješa te opet vraća na vatru i tako naizmjenično nekoliko puta pune tri minute
Tek kad se smjesa počne zgršnjavati, Gordon kajganu lagano začinjava uz malo soli i papra te dodaje žličicu kiselog vrhnja, a zatim ponovno vraća na vatru kako bi završio proces od 3 minute
Svoju kajganu poslužuje na prepečenom tostu, uz pečene cherry rajčice i gljive
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češći toasti u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češći toasti u njegovo ime.
Rijeka, grad koji živi na raskrižju kultura i povijesti, skriva mnoštvo skrivenih dragulja i nezaobilaznih atrakcija koje će vas osvojiti na prvi pogled.
Kada govorimo o zaštiti kože od štetnih UV zraka, SPF kreme su neizostavan saveznik u svakodnevnoj njezi. No, osim samog faktora zaštite (SPF), jedna od važnih odluka koje moramo donijeti jest koju formulu kreme odabrati – gel, losion, sprej ili možda neki drugi oblik? Svaka od tih formula nosi svoje prednosti, mane i specifičnosti koje utječu ne samo na način nanošenja, nego i na učinkovitost zaštite, osjećaj na koži te dugoročnu njegu. Ako ste se ikada pitali koja je formula najbolja za vas, donosimo detaljan vodič koji će razjasniti sve nedoumice i pomoći vam da pametno izaberete.