HELLO
Domagoj Kukec

Baš kao i njegov otac prije njega, smatra se da princ George već počinje shvaćati što ga čeka u budućnosti.

tron za princa

Tron za princa Georgea već je u pripremi

Osim što uči od svojih roditelja, drugi je u redu za prijestolje. Kako tvrdi kraljevski stručnjak i autor Robert Jobson, navodno ima redovite “neformalne razgovore” sa svojim djedom, kraljem Charlesom.

tron za princa

“Baš kao i Williamova veza s pokojnom kraljicom Elizabetom II. dok je bio učenik u Etonu, osjeća se da će bliska povezanost Georgea s kraljem biti važna u pripremi za njegovu buduću ulogu”, izjavio je Robert Jobson.

Princ George nedavno je proslavio 10. rođendan i prije toga je sjajno obavljao ulogu jednog od kraljevih “Page of Honour” na krunidbi u svibnju.

tron za princa

Spoznaja da princ George već uči o svojoj budućoj poziciji nije iznenadila bivšu kraljevsku dopisnicu BBC-a, Jennie Bond: “Kada ste imali čarobno iskustvo u životu, prirodno je da to želite prenijeti na svoju djecu i unuke. Charles je imao čaroban odnos sa svojom bakom, kraljicom majkom. I sigurna sam da mu je najveća želja pružiti Georgeu – i svojim drugim unucima – sličan odnos pun ljubavi.”

“George je, naravno, izdvojen od svoje braće i sestara zbog svoje sudbine. Kako stvari stoje, postoji samo jedna osoba na cijelom svijetu koja mu može točno reći kako je to preuzeti ulogu koja ga očekuje: njegov djed, kralj Charles”, rekla je Jennie Bond.

Kralj Charles obožava unuka, tron za princa Georgea već čeka

“Vjerujem da će, uz puno zabave i smijeha, (baš kao što je Charles imao sa svojom obožavanom bakom), kralj postupno uvesti neke ozbiljnije razgovore s Georgeom o onome što budućnost nosi”, govori Jennie Bond. “Unatoč svim ozbiljnim razmišljanjima o stanju u svijetu i unatoč velikom radnom opterećenju, Charles je zapravo poprilično mekan i sigurna sam da veoma cijeni vrijeme koje ima na raspolaganju sa svojim unucima”, zaključila je.

Ovo je vrlo slično odnosu koju je kraljica Elizabeta II. imala sa svojim unukom princom Williamom kada je bio samo malo stariji nego što je princ George sada.

tron za princa

Tijekom svojih školskih dana na Eton koledžu, mladi William bi dolazio na čaj kod kraljice u dvorac Windsor te bi se pripremao za svoju budućnost i ulogu kralja.

Prije smrti kraljice, kraljevski stručnjak Robert Lacey je objasnio: “Uvijek je postojala posebna bliskost između Williama i kraljice, ona je pokazivala poseban interes za njega. Kada je William postao tinejdžer, kraljica bi ga pozivala u dvorac Windsor te mu pokazivala državne dokumente. To je bilo Williamovo ustavno obrazovanje.”

druge vijesti