HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Svjesni svog utjecaja na okoliš, Pepco je još jednom demonstrirao svoju predanost očuvanju okoliša kroz aktivno sudjelovanje u inicijativi pošumljavanja koja uključuje edukacije za djecu i mlade. Na taj način poduzeli su korake za smanjenje ekološkog problema ugljičnog otiska, koji ozbiljno ugrožava ekosustav i prirodnu ravnotežu naše planete.

U četvrtak, 18. travnja, zaposlenici Pepca udružili su snage s učenicima III. Gimnazije Zagreb kako bi pošumili područje Perjasice u blizini Karlovca. Sudjelovanjem u inicijativi “CO2MPENSATING BY PLANTING“, šumska površina Hrvatske obogaćena je s novih 7000 stabala, čime je ukupan doprinos Pepca dosegao 10 000 stabala zasađenih diljem zemlje. Ova akcija nije samo doprinijela smanjenju ugljičnog otiska već je i pružila priliku mladima da nauče o važnosti očuvanja okoliša kroz praktično djelovanje.

Kao jedan od vodećih europskih lanaca trgovine, Pepco se ističe svojom željom da bude nositelj pozitivnih promjena. Svjesni važnosti za sadašnje i buduće generacije, kompanija aktivno sudjeluje u projektima društveno odgovornog poslovanja, surađujući s raznolikom mrežom partnera. Osim dosadašnjeg fokusa na obrazovanje i izjednačavanje životnih prilika djece, Pepco kroz ovu kampanju proširuje svoje djelovanje i na zaštitu okoliša, posebice kroz ekološke programe usmjerene na mlade.

„Co2mpensating by planting“ program pošumljavanja predstavlja važan korak u očuvanju okoliša. Uz smanjenje emisije CO2 i proizvodnju kisika, ovaj program direktno doprinosi poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice. Ova inicijativa svoje djelovanje provodi kroz programe dobrovoljnog pošumljavanja koji uključuju edukacije djece i mladih aktivnim učenjem i praktičnim djelovanjem kroz volontiranje. Kroz njega, mladi također imaju priliku naučiti o važnosti šuma za ekosustav, smanjenju emisije CO2 te održivom životu. Za razliku od ostalih programa pošumljavanja, sudionici imaju priliku osobno posaditi stabla i tako direktno doprinijeti obnavljanju šuma stvarajući osjećaj osobnog angažmana i povezanosti s projektom očuvanja okoliša.

„Prepoznajemo važnost suradnje s nevladinim organizacijama kako bismo stvorili održiviju budućnost i pravednije društvo. Kao kompanija, surađujemo s brojnim organizacijama kako bismo kroz našu ESG strategiju pružili bolje proizvode za jače društvo u zelenijem okolišu.“ istaknula je Lina Komar Piršljin, Brand Communication Specialist Adria regije.

Brzi rast i širenje poslovanja za Pepco znače i povećanu svijest o njihovom utjecaju na okoliš. Kroz niz aktivnosti u području održivog razvoja, Pepco provodi strategiju koja obuhvaća sva ESG područja. 

„Cilj kompanije je smanjiti ekološki otisak tako što nudimo kupcima sve veći asortiman održivijih proizvoda, ali i uključujemo zaposlenike u aktivnosti za dobrobit lokalne zajednice te podržavamo osobni razvoj djece i mladih. Zbog toga se ‘Co2mpensating by planting’ program idealno uklopio u Pepco ESR strategiju.“ izjavila je Martina Vicić, Regional Marketing Manager Adria regije.

Pepco nastavlja svoju posvećenost održivom razvoju i zaštiti okoliša i edukaciji djece i mladih te se raduje budućim inicijativama koje će doprinijeti boljoj sutrašnjici za sve nas.

Pepco grupa

Pepco grupa osnovana je 2015. godine i sastoji se od istaknutih maloprodajnih lanaca, točnije Pepca, Dealza i Poundlanda, koji surađuju s PGS-om – globalnim dobavljačem. Pepco grupa sada ima preko 4800 trgovina u 20 zemalja, zapošljavajući oko 47 000 osoba.

Pepco

Pepco, takozvani trgovac vrijednosti, najbrže rastući je europski lanac maloprodaje koji nudi odjeću za cijelu obitelj i kućanske potrepštine po vrlo atraktivnim cijenama. Nakon gotovo 20 godina neprekidnog razvoja, trgovine Pepco posjećuju kupci koji obavljaju 30 milijuna transakcija mjesečno. Kompanija sa sjedištem u Poznanju zapošljava preko 31 000 zaposlenika u 18 zemalja diljem Europe i ima mrežu s preko 3600 trgovina.

druge vijesti