HELLO
HELLO! #HelloItsMe

U Zagrebu je počela trodnevna manifestacija – Dani čokolade i kave 2025. – koja je na jednom mjestu ponovno okupila brojne domaće i međunarodne proizvođače čokolade i kave.  Savršena je to prilika da ugodnom šetnjom kroz sajam saznate što je aktualno u svijetu proizvodnje čokolade i kave, kupite si omiljene proizvode (sajam je prodajnog karaktera), poslušate zanimljiva predavanja te sudjelujete u kreativnim radionicama. Sajam (od 7. do 9. ožujka) je pod pokroviteljstvom Muzeja čokolade Zagreb, dok je suorganizator zagrebački Family mall (Škorpikova 11b), koji je ujedno i mjesto održavanja. Cijena ulaznice je 3.5 eura, dok je za djecu do 14 godina ulaz besplatan. Radno vrijeme sajma u petak i subotu je 10-20h, dok je u nedjelju 10-18h.

Najveće okupljanje proizvođača čokolade i kave

Na sajmu će se predstaviti sedamdesetak izlagača iz svijeta čokolade i kave iz zemalja regije te po prvi put iz Belgije, među kojima prednjače proizvođači artisan i craft čokolada, bean-to-bar čokolada, specialty kava, originalnih slastica, ručno rađene kozmetike i alkoholnih pića na bazi čokolade i kave… s proizvodima vrhunske kvalitete i dizajna.

Atraktivan program i slatka šetnja

U petak će publiku zabaviti i educirati fitoterapeutkinja Maja Gašparić iz Biljarica obrta, koja će održati radionicu izrade sapuna (Uživajte u čokoladi i kavi u vašoj kupaonici kroz pokaznu radionicu izrade sapuna!, 12h i 17h), dok će Mirela Samirić iz Muzeja čokolade Zagreb održati radionice ručne izrade čokolade s posipom (13h) i ručne izrade pralina (16h). Njih će dvije svoje radionice održati i u subotu i u nedjelju, a na programu će u subotu biti još i Sabina Kolak iz BinaGreena (Radionica prirodne kozmetike – izrada labela – za djecu, 13h), majstor čokolatijer Dubravko Vitlov iz Hedone (Prezentacija Čokoladna čarolija u Hedoni, 14h), Sanja Vladović iz Taman Artisan Chocolates (Vođeno kušanje čokolade, 16h), dok će o čarima pripreme fine kave govoriti Danijel Simić iz Steam Coffeea (Tradicija i egzotika – mala škola pripreme savršene kave, 15h). U nedjelju se programu pridružuje Marko Brajković iz Lively Roastersa (Home barista: priprema espressa, 14h), dok će Sabina Kolak održati radionicu za odrasle (Radionica pripreme kozmetike – Anti Age krema za lice, 13h). Atmosferu s prošlogodišnjeg sajma možete pogledati na videu.


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025