HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jučer, 13. veljače na Pokladni utorak, završila je vladavina Slobodne Fašničke Republike. Završio je 198. Samoborski fašnik s nevjerojatnim brojkama. Procjenjuje se da je u sve dane održavanja Fašnika Samobor posjetilo više od 200.000 ljudi, što je najveći broj posjetitelja manifestaciji do sada. Jučerašnji završni program ispunio je cijeli Trg i okolne ulice. Tako je Samoborski fašnik dobio još jedan epitet – osim što je jedna od najstarijih, sada je i jedna od najvećih i najposjećenijih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske i šire.

PROČITAJTE: Najveća regionalna zvijezda Severina uputila je najljepšu poruku svojim fanovima

Nikad bogatiji ovogodišnji program uključivao je 14 koncerata, brojne radionice i događanja, 3.500 djece bilo je u maskiranim povorkama, a predstavilo se više od 200 maskiranih grupa.

severina samoborski fašnik

Najveća regionalna zvijezda Severina oborila je rekorde Samoborskog fašnika

Na glavnoj pozornici su prodefilirale fašničke povorke među kojima su fašnički vlastodršci odlučili tko je bio najmaštovitiji, najduhovitiji, najvrjedniji i najkreativniji te su dodijelili nagrade:

Srakino gnezdo za najmaštovitije fašnički uređen ugostiteljski objekt osvojila je Krčma Gabreku 1929., drugo mjesto pripalo je Havana Baru, a treće Hotelu Lavica.

Nagradu Fašničke galge dobila je Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor za izuzetan i dugogodišnji doprinos očuvanju i njegovanju tradicije Samoborskog fašnika. Učenici već godinama samozatajno, ali marljivo pomažu u svim danima Fašnika.

Prvo mjesto u kategoriji mjesnih odbora osvojio je MO, drugo mjesto pripalo je MO Konščica, a treće MO Bregana.

severina samoborski fašnik

Severina je Samoborski fašnik dovela do usijanja

Najbolja obiteljska maska bila je Kupaona, drugo mjesto osvojio je Šah, a treće Vesele kućanice i njezini roboti. Prvu nagradu za najbolju grupnu masku osvojili su www.bara.com, drugo mjesto osvojili su Roboti, a treće Samozaposlene kućanice . Najbolje pojedinačne maske bile su na prvom mjestu ŠK Robot, na drugom Jela i Jozef i na trećem Euro zona.

Veliki pehar Fašničke lige prvaka primila je pobjednička ekipa GČ Južno naselje. Turistička zajednica Samobor, Zoološki vrt Grada Zagreba i drugi partneri svim su nagrađenima osigurali bogate nagrade.

severina samoborski fašnik

Iako se Princ Fašnik ove godine svojski trudio, svi su mu planovi za spašavanje od osude pali u vodu. Sudec ga je osudio:

„Po starinskim regulama fašničkog štatuta i u ime puka Slobodne Fašničke Republike, pred budim očima ove napaćene publike, trezne glave, napol pri svesti, a napol u nesvesti, optužujem ovog visećeg patuljka i napuhanog čovečuljka za sve grehe i bedastoće na koje je narod napelaval! Na ravnom se popikaval, u medijima naslikaval, mega projekte lažno obećaval i bez srama podjebaval koga god je stigel. Starogradsku je raskopal i promet zaštopal, most na Gradni zbušil i miniral pa leto dan nanovo montiral, na šetnici je zabranil promet za pešake, a u Parku prirode naredil pistu za teške teretnjake. Ukinul je Salamijadu i Proljetni sajam, duplo povećal za terase najam, naselil je korokodile u Savu i pirane u Bobovicu, i privatiziral fašničku železnicu. Gabreka je izoliral, Dumića dekintiral, bratića Karlovića za doživotnog šefa obrtnika proglasil, a Staru vuru bez milosti zgasil. Šport je rasturil i do kraja unakazil, žalosnu sovu ko malog mravca zgazil, Niku olimpijku iz Saveza Poteral, Kobrama ugovor s Mesijem poderal, otpisal je Juru ko staru šlapu, a rudara Gaću ostavil z gaćama na šćapu. Sad se lepo do galgi dotepel i opet bu se vrnul u prah i pepel! Krvniki vužgite baklje i skurite mu kurje oči i šmrklje! Kriv je po svim točkama optužnice – neka gori celu noć do Pepelnice!“

PROČITAJTE: Severina dolazi osvojiti Zadar!

Fiškal ga nije uspio obraniti od silnih optužbi i Princ je završio na galgama. Kako nalaže fašnička tradicija Princ je skuren za sve loše što nas je zadesilo u protekloj godini te kako bi se osiguralo da period pred nama bude bez negativnih utjecaja.

Spektakularna završnica na Trgu fašničkih velikana bila je uz vatromet konfeta i laser show, a za finalno rasplesavanje i gromoglasno pjevanje pobrinula se najveća regionalna zvijezda Severina. U Fašničkom šatoru do dugo u noć posjetitelje je zabavljao LET 3.

severina samoborski fašnik

druge vijesti