HELLO
Domagoj Kukec

Samsung Electronics nastavlja svoju posvećenost budućnosti virtualne produkcije najavom svoje najnovije serije digitalnih zaslona. The Wall za virtualnu produkciju predstavljen je na tehnološkom događaju IBC 2023. koji se sredinom rujna održao u Amsterdamu. Sada je dostupan u Europi, a bit će predstavljen i na najvećom audiovizualnom sajmu u Sjevernoj Americi, InfoComm-u 2023.

Predstavljen novi The Wall

“The Wall za virtualnu produkciju otvara vrata neograničenom potencijalu za filmske studije, režisere i producente tako da pojačava digitalne efekte, dok istovremeno stvaranje virtualnog sadržaja čini lakšim, bržim i ekonomičnijim. Svaka značajka pažljivo je odabrana kako bi osnažila poslovne subjekte u različitim industrijama dok se upuštaju u svoje putovanje stvaranja virtualnog sadržaja s dosad neviđenom razinom kvalitete“ – rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics.

The Wall

Vodeća vizualna tehnologija tvrtke Samsung pruža snažne produkcijske sposobnosti koje proširuju stvarnost. Produkcijski studiji mogu koristiti ultra velike LED panele za stvaranje virtualnog sadržaja, integrirajući ih s tehnologijom za realne vizualne efekte u stvarnom vremenu kako bi smanjili vrijeme i troškove produkcije sadržaja.

Novi IVC modeli, P1.68 i P2.1, uključuju raspon zakrivljenosti koji se može protezati do 5.800R, što stvara autentičnije vidno polje.  Zaslon također ima ažuriranu značajku Genlock koja održava The Wall usklađenim sa signalima sustava, tako da nema ispuštenih ili dupliciranih sličica. Ova mogućnost, zajedno s poboljšanom značajkom faznog pomaka koja prilagođava vremensku odgodu između kamere i zaslona, osigurava savršenu sliku.

Kako bi prikazao boje što preciznije i konzistentnije, The Wall za virtualnu produkciju ima 3D tablice pretraživanja (LUT) za korekciju boje, obradu boja s HDR rasponom i prilagodbu boje između pojedinih modula. Također, integrirani softver za upravljanje virtualnom produkcijom (VPM) i njegovo intuitivno sučelje olakšavaju i učinkovitije upravljaju zaslonom te omogućavaju najvišu moguću kvalitetu slike u okolini virtualne produkcije. VPM je također sposoban detektirati i riješiti sve potencijalne probleme povezane s LED-om.

The Wall

Osim toga, The Wall za virtualnu produkciju dizajniran je za svako studijsko okruženje. Bez obzira na to radi li se o studiju za velike produkcije ili XR studiju, The Wall za virtualnu produkciju omogućava stvaranje imerzivnog sadržaja.

“S oduševljenjem podržavamo Samsung u uzbudljivom lansiranju serije The Wall za virtualnu produkciju IVC na ovogodišnjem IBC-u. S našim iskustvom u stvaranju vrhunskih virtualnih produkcija i XR studija za emitiranje, uzbuđeni smo zbog novih moćnih alata koje donosi serija IVC. Ovi alati daju nam veliku mogućnost stvaranja još impresivnijih i fleksibilnijih okruženja za virtualnu produkciju te nastavak napretka i transformacije” rekao je Andy Hook, direktor tehničkih rješenja tvrtke White Light.

The Wall za virtualnu produkciju ima vrhunske mogućnosti, uključujući:

  • Poboljšan omjer 4:9 koji pruža razne opcije instalacije, uključujući mogućnost slaganja s drugim zaslonima kako bi se maksimizirali rezultati u različitim produkcijama.
  • Brzinu osvježavanja od 12.288 Hz koja minimizira treperenje linija i osigurava jasan rezultat, bez obzira na korištenu kameru tijekom snimanja.
  • Black Seal Technology+ koji pruža najčišće razine crnine za novu dubinu. Korisnici će doživjeti neusporedivi kontrast koji je posebno dizajniran da bude otporan na prašinu i čestice koje su uobičajene u produkcijskim okruženjima.
  • 20-bitna obrada za prikaz točnog mapiranja boja s besprijekornom preciznošću i preciznim linearnim tonovima sive koji pokazuju detalje svake scene. Korisnici će moći vidjeti realistične teksture, volumen i kontinuirane detalje sjene.

Modeli P1.68 i P2.1 The Wall za virtualnu produkciju sada su dostupni globalno, uključujući Europu.

The Wall

O tvrtki Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Tvrtka redefinira svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sustava, lijevanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

druge vijesti