HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Gotovo svatko tko se ikada suočio s peruti imao je osjećaj kao da ta iritirajuća pojava nikad neće nestati ili da je nemoguće pronaći trajno rješenje. Perut je čest problem koji pogađa više od polovice populacije u nekom razdoblju života. Mnogi savjeti i trikovi koji se preporučuju za rješavanje peruti često zvuče obećavajuće, ali u stvarnosti se na kraju pokažu samo kao kratkotrajno rješenje. Osobe koje se bore s ovim neugodnim stanjem često su nezadovoljne jer se perut na kraju uvijek vraća. Kada se suočite s ovim problemom ključno je razumjeti potrebe vlasišta i pronaći pravo rješenje.

Što je perut i koje su vrste peruti?

Perut je stanje vlasišta koje se očituje kao sitne ljuskice i svrbež na koži glave. Karakterizira ga prekomjerno ljuštenje kože vlasišta što rezultira pojavom ljuskica na vlasištu i kosi. Perut dolazi u različitim oblicima, a razumijevanje ovih varijanti ključno je za uspješno suočavanje s njom. Suha perut koja je prisutnija, prepoznatljiva je po bijelim ili sivim ljuskicama na vlasištu, obrvama ili bradi, a najčešće je uzrokovana nedostatkom hidratacije. Pojava peruti može biti posljedica hladnog i suhog vremena, psorijaze, ekcema ili korištenja neodgovarajućih proizvoda za kosu. S druge strane, masna perut ili seboroični dermatitis povezana je s prekomjernom populacijom gljivice Malassezia što izaziva iritaciju i svrbež vlasišta. Ova vrsta peruti ima tamnije i veće ljuskice koje je teže ukloniti u usporedbi sa suhom peruti. Bez obzira na vrstu, perut može biti posljedica različitih faktora kao što su nedostatak hidratacije ili različiti vanjski čimbenici kao i neadekvatna njege kose. Perut može zahvatiti ljude različitih dobnih skupina i spolova. Primjerice, muškarci su skloniji problemima s peruti u usporedbi s ženama. Osim toga, stres, dehidracija te hormonalne promjene također mogu imati utjecaj na pojavu ovih problema s vlasištem. Stoga je važno razumjeti uzroke i karakteristike peruti kako bi se odabralo odgovarajuće rješenje i osiguralo zdravo vlasište. 

Koje je rješenje protiv peruti?

Odgovor na ovo pitanje leži u pravilnom odabiru šampona i primjeni preparata koji cilja na uzrok problema. Perut zajedno sa seboroičnim dermatitisom na vlasištu zahtijeva posebne preparate ako bi se postiglo trajno olakšanje i prevencija. Većina šampona na tržištu nudi kozmetičku njegu. Sada se na tržištu pojavio Revalid Triple Active šampon koji donosi inovativni pristup protiv peruti.

Ovo rješenje za perut i seboroični dermatitis cilja na uzrok problema, a ne samo simptome. Revalid Triple Active šampon je rezultat pažljivog istraživanja i razvoja stvoren uz pomoć najnovijih znanstvenih dostignuća. Klinički je dokazan kao učinkovito sredstvo za tretman seboreje i teške peruti. Tajna je u kombinaciji tri ključna aktivna sastojka – Crinipan AD, Dandrilys i Elestab 100 HP koji sinergijski djeluju kako bi regulirali gljivicu Malassezia, obnovili ravnotežu mikrobioma vlasišta i pružili trenutno olakšanje od svrbeža. Rezultat je smanjenje seboroičnog dermatitisa što je potvrđeno kod 80% korisnika. Šampon je odobren i od strane dermatologa, a preporučuje se svakodnevna primjena tijekom prva četiri tjedna kako bi se postigao optimalan rezultat. Nastavno tome, preporuča se prelazak na Revalid AntiDandruff šampon za održavanje kose protiv peruti. 

Primarni cilj Revalid proizvoda je posvećenost zdravlju kose. Sa stoljetnom tradicijom u proučavanju i tretiranju problema s vlasištem, stvaraju inovativne proizvode koji se ne bore samo protiv peruti, već njeguju vlasište iznutra prema van. S Revalid proizvodima vaše vlasište može pronaći ravnotežu koja mu je potrebna za zdrav i sjajan izgled.

druge vijesti