HELLO
Domagoj Kukec

Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u bacanju koplja osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju s rezultatom 23,81 metara, što je svakako vrijedno pozornosti, posebice jer je početak sezone. Prvi je bio Slovak Ladislav Cuchran s daljinom 28,41.

Bilo je dosta hladno jutro s malo vjetra, ali sam se dobro osjećao. Jaka me konkurencija nije uplašila nego dodatno motivirala i samo sam se držao onoga što sam se dogovorio s trenerima. Tako sam i odradio natjecanje i baš mogu biti zadovoljan. Jedan od početnih hitaca mi je pao na 19 metara i odmah sam ga poništio te nakon toga ušao u dobru seriju. Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu. Već sam u Jesolu imao hitac preko 24 metra, ali sam slučajno napravio jednu tehničku pogrešku zbog koje je morao biti poništen. Šteta, ali idemo dalje još jače, poručio je Županović.

Još je nešto vrlo bitno istaknuti ovom prigodom, a posljedično dolazi kao svojevrsna nagrada za osvojenu medalju u Italiji i rezultat kojega je tamo ostvario…

Da, to mi je također jako drago. Riječ je, naime, o tomu da ću postati sportaš 1. kategorije pri Hrvatskom paraolimpijskom odboru. To je velika stvar jer sam se tako pridružio rijetkim osječkim sportašima koji imaju najvišu kategorizaciju.

druge vijesti