HELLO
Domagoj Kukec

Opet je Marin Županović pokazao da je u sjajnoj formi i da mu je rušenje i postavljanje novih rekorda naprosto već postala navika. Na Paraatletskom mitingu Vinkovci 2023, održanom u nedjelju na pomoćnom terenu stadiona Cibalije, čak četiri puta je rušio državni rekord u bacanju koplja u svojoj kategoriji F 54! Dakako da je pritom osvojio i prvo mjesto jer je naprosto nedostižan za konkurente na domaćoj razini.

Marin Županović četiri puta rušio državni rekord

Dosadašnji najbolji rezultat, kojega je također postavio Marin, iznosio je 22,60 iz lipnja ove godine. U Vinkovcima je Županovićev prvi hitac bio 23,45 metara, dakle odmah rekordni i nagovijestio je još jedan odličan nastup. Drugi je završio na 23,77, treći je bio još bolji 23,87 i onda su uslijedila dva „nešto slabija“ (23,53 i 23,31) da bi u šestoj seriju dosegnuo krajnjih 24,22.

Imamo konstantu, to je najvažnije. Dižem se s daljinama što me posebno veseli, a tehniku stalno usavršavamo. Zak (Zoran Tadić, op.a.) me konstantno ispravlja i to zaista odlično funkcionira. On i Krešimir Dumančić su bili uz mene i u nedjelju, naprosto se sada sve posložilo u jedan pravi mozaik. Vidjet ćemo dokle možemo ići. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, rekao je hrvatski rekorder.

Član AK Slavonija Žito je od samoga početka ove godine vrlo marljivo trenirao, a na natjecanjima je pokazivao odličnu formu, što potvrđuju i ostvareni rezultati.

Sve sam odradio jako dobro od samoga početka, ispravljajući uočene pogreške u tehnici. Mogu reći da se upornost zaista isplatila. Daljine su u odnosu na prošlu godinu „skočile“ u nekom prosjeku čak za šest metara, sada je to već respektabilno. Napredak je vidljiv u svakom smislu. Ostala su mi još dva natjecanja: Zagreb Open za dva tjedna i to je WPA natjecanje međunarodnog karaktera i boduje se za svjetsku rang ljestvicu, a nakon toga idem na zaostali miting u Rijeci koji je trebao biti održan još na proljeće.

druge vijesti