HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Na ovom posebnom događaju, autoru su se pridružili  dr. sc. Ivana Lovrić Jović, znanstvenica i književnica, koja je podijelila svoja promišljanja o zbirci te prof. dr. sc. Veljko Đorđević, psihijatar i književnik koji nas je uveo u dublje aspekte književnog stvaralaštva autora.

Kušelj u svojoj novoj zbirci pjesama pripovijeda o stalnoj temi lirskoga impulsa –  o dubokoj introspekciji prožetoj širokim rasponom osjećaja. Izazove ljudskog bića, međutim donosi šaljivo, u igri riječi, metaforama i simbolima, vještim stilom koji se za čitatelja „hvata“  lako jer je riječ o stilu koji se ne nudi s visine smještajući čitatelja u zapučak nedoraslosti već mu se nudi ravnopravno. Na taj ga način čini supatnikom i suigračem, a to znači i pomagačem. Ta involviranost ne dopušta odlazak i drži nas uz rukopis do zadnje pjesme.

„Ovi stihovi dokazuju da nježnost ne isključuje snagu, da snaga ne isključuje istančanost i ne stanuje u mišićima već u osviještenosti. Pokazuju kako ranjivost nije suprotnost snage nego njezina potvrda – treba imati snage za ranjenost“ navela  je u recenziji zbirke dr. sc. Ivana Lovrić Jović.

Glazbenu pratnju osigurali su talentirani umjetnici Lino Glavočić na gitari i Luis Camacho na udaraljkama i ksilofonu.

Sam autor, Nikša Kušelj, izveo je nekoliko pjesama iz zbirke, uz pratnju ovih izuzetnih glazbenika, stvarajući čarobnu atmosferu koja je oživjela stihove na poseban način.

druge vijesti