HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Zagreb je ovog proljeća dobio još jedan razlog za posjet Bundeku – Mime’s Trattoria, najnoviji projekt renomirane Mime’s Grupe, donosi ne samo izvanrednu gastronomiju, već i jedinstveni doživljaj prostora koji nadilazi očekivanja. I odmah je postalo jasno: Bundek nikada nije bio ovako živ.

Poznata po visokom standardu i stilski dotjeranim ugostiteljskim konceptima, Mime’s Grupa je ponovno nadmašila samu sebe. Svaki njihov lokal već je prepoznatljiv kao mjesto s posebnom estetikom i atmosferom – a Trattoria na Bundeku tu priču podiže na potpuno novu razinu.

Interijer je osmišljen s nevjerojatnim osjećajem za detalj – topla paleta boja, prirodni materijali, prozračan dizajn i profinjeni elementi stvaraju prostor koji odiše jednostavnom elegancijom i suvremenim luksuzom. Sve je tu s razlogom – od rasvjete koja savršeno mijenja ton kroz dan, do skladne glazbene kulise i komforno raspoređenih stolova koji pozivaju na zadržavanje.

Ovdje se ne dolazi samo jesti – ovdje se dolazi uživati. I to se vidi u svakom kutku prostora.

Naravno, doživljaj ne bi bio potpun bez kuhinje. Na čelu Mime’s Trattorije je chef Juro Kljajić, koji predano gradi jelovnik temeljen na svježim sezonskim namirnicama, spajajući tradicionalne kulinarske vrijednosti s modernim tehnikama. Svaki tanjur je promišljen, precizan i vizualno zavodljiv – baš poput prostora u kojem se poslužuje.

Novi Mime’s na Bundeku pravo je mjesto za one koji vole uživati u svakom zalogaju. Jelovnik donosi vibrantnu paletu mediteransko talijanskih specijaliteta, koji mame i okusima i izgledom. Od kreativnih hladnih predjela – poput biftek tartara s čak 14 začina ili bogate Antipasti Mime’s plate s vrhunskim sirevima, mortadelom s tartufima i crnim maslinama Kalamata, San Danieli pršutom, do zavodljivog carpaccia od tune uz osvježavajuću emulziju agruma i avokada, svako jelo poziva na gurmansku avanturu. Neodoljivi pljukanci s lososom, dagnjama i kraljevskim kozicama, ili pak rižoto sa šumskim gljivama i hrskavim špekom, idealni su izbori za uživanje uz pogled na zelenu oazu Bundeka.

Svako jelo pažljivo je osmišljeno da iznenadi i oduševi nepca. Dašak Italije osjeća se uz autentične rimske paste poput Paccheri alla Zozzona s guancialeom, pikantnom ‘ndujom i Pecorino sirom, do profinjene puretine Tacchino in Formaggio Croccante obavijene u hrskavi omotač od Grana Padana, uz osvježavajuću salatu i dresing od meda i senfa. Ljubitelje plodova mora osvojit će Gnudi con Capesante e Gamberi, nježni jastučići od ricotte u bogatom umaku od maslaca s kapesantima i kozicama, dok mesni gurmani ne smiju propustiti Stratagliatu, irski Angus biftek izrezan na tanke listiće uz neodoljivi tartufasti krumpir. Vegetarijanci će uživati u savršeno pečenom patlidžanu Bistecca di Melanzane s kremastom mozzarellom i finom kremom od slanutka. Za slatku završnicu, tu je neodoljivi Snickers desert, spoj karamele, moussea od kikirikija i blondie kolača, koji savršeno zaokružuje ovaj gastronomski doživljaj, uz malu napomenu – on je gluten free.

Bundek, kao kvart i gradska oaza, zahvaljujući ovom lokalu doživljava svojevrsni gastro preporod – mjesto koje je donedavno bilo rezervirano za povremene šetnje i rekreaciju, sada ponovno pulsira životom, postavši novo središte društvenih okupljanja, spontanih ručkova, opuštenih večera i nezaboravnih trenutaka.

Mime’s Grupa i ovim konceptom potvrđuje svoju reputaciju – svaki njihov lokal ima svoju osobnost, ali ih sve povezuje isti DNK: vrhunski dizajn, gastronomska kvaliteta i iskustvo kojem se gost uvijek vraća.

Ako još niste, vrijeme je da otkrijete zašto svi pričaju o Mime’su na Bundeku. To nije samo restoran – to je doživljaj koji mijenja percepciju svakodnevnog izlaska.


druge vijesti

Pivo, trbuh i testosteron Znanstvena istina o ‘beer belly’ fenomenu koju svaki muškarac mora znati

Pivo, trbuh i testosteron: Znanstvena istina o ‘beer belly’ fenomenu koju svaki muškarac mora znati

U društvu u kojem se muškost još uvijek često mjeri količinom ispijenih piva i veličinom trbuha koji se kroz godine polako formira ispod majice, fenomen “beer bellyja” postao je gotovo simbol. No iza te naizgled bezazlene slike skriva se ozbiljna biološka i hormonalna priča koja nema puno veze s humorom. Takav trbuh nije samo estetsko pitanje, nego tihi pokazatelj metaboličkih promjena koje izravno utječu na razinu testosterona, vitalnost i cjelokupno zdravlje muškarca. Tijelo nikada ne laže – ono bilježi svaku čašu, svaku večeru i svaki vikend bez sna, i sve to jednog dana pretvori u nešto što nazivamo “pivskim trbuhom”.

Zdravlje

03 studenoga 2025

Jerko Marinić Kragić

Jerko Marinić Kragić za HELLO! Movember:“Naučio sam da prava hrabrost nije izdržati – nego se pobrinuti za sebe na vrijeme”

Jerko Marinić Kragić, rođen 24. siječnja 1991. godine u Splitu, jedan je od najistaknutijih hrvatskih vaterpolista današnjice. S visinom od 191 cm i impresivnom tjelesnom građom, Jerko je postao simbol odlučnosti, borbe i predanosti — ne samo svojoj ekipi, već čitavom sportu. Nakon bogate karijere kroz juniorske selekcije, u kojoj je 2009. osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu juniora, Marinić Kragić je nastavio graditi svoju reputaciju u seniorskom vaterpolu kao igrač kluba VK Jadran Split i hrvatske reprezentacije. Među njegovim najvažnijim medaljama ističu se: zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom, te srebrne medalje na Europskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama u Parizu. Kao kapetan Jadrana, bio je ključna figura u domaćim prvenstvima; posebno se pamti njegov presudan pogodak tri sekunde prije isteka protiv zagrebačke Mladosti koji je donio naslov prvaka Hrvatske. Osim sportskih uspjeha, Jerko je u Splitu prepoznat kao sportaš godine 2024., u izboru Splitskog saveza športova, što potvrđuje njegovu istaknutu ulogu i značaj za lokalnu zajednicu.

Celebrity News

03 studenoga 2025