HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jučer ga je pretpremijerno na CinePremiere projekcijama pogledalo skoro 6.000 fanova, a na projekciji u IMAX-u, najvećoj kino dvorani u Hrvatskoj, brojni poznati uživali su u nastavku ovog remek djela. Neki od njih su Dalibor Petko, Ermin Preljević, Lovro Juraga, Filip Vidović, Petar Radojčić Bizzo, Mia Matić i mnogi drugi. Velikom interesu publike pridonose i zvučna holivodska imena, a među glavnim ulogama ističu se glumica mlađe generacije Zendaya i jedan od najtalentiranijih mladih glumaca Timotheé Chalamet.

Radi se o drugom dijelu spektakla Dina koji je 2021. godine oduševio gledatelje i kritiku te osvojio čak šest nagrada Oscar®. Dina: Drugi dio“ nastavlja priču iz prethodnog filma, ali i podiže grandioznost pružajući potpuno novo iskustvo publici, povećavajući opseg i razmjere s još spektakularnijim vizurama i velikim akcijskim sekvencama, uz nove likove, još veće pustolovine te istinski snažnu, emotivnu ljubavnu priču.

Smješten tisućama godina u budućnost i nastavljajući tamo gdje je “Dina” stala, „Dina: Drugi dio“ ponovno prati mitološko putovanje Paula Atreidesa, mladića sudbinom predodređenog za međugalaktički sukob za vlast. Sin ubijenog vođe, vojvode Atreidesa, i mistične Lady Jessice, Paul je dobio ultimativni test: treba savladati svoje strahove kad ga sudbina – i moćne nevidljive sile – povuku u pustinje udaljenog planeta Arrakis.

Istražujući teme koje su istovremeno vječne i aktualne, od romantične ljubavi i majčinske ljubavi do globalizma, lojalnosti, osvete i katarze, film i dalje razvija ekološke teme autora Franka Herberta u ovoj priči o sukobu čovječanstva s prirodom. U središtu radnje je vječni sukob između snaga dobra i zla. S jedne strane su Fremeni, predstavnici čovječanstva koji se bore za kolektivno preživljavanje domorodnih ljudi i planeta Arrakis. S druge strane leže Harkoneni, manifestacija korupcije, nasilja i pohlepe. Intenzivno, dinamično istraživanje ovog spektakularnog univerzuma nastavlja se, s njegovim pristašama i pljačkašima, dok se istovremeno proširuje tema ženske emancipacije započete u prošlom filmu.

Uz Chalameta i Zendayu, u filmu glume i Rebecca FergusonJosh Brolin i Austin Butler, te Florence Pugh i Dave Bautista, dobitnik nagrade Oscar® Christopher WalkenStephen McKinley HendersonLéa SeydouxStellan SkarsgårdCharlotte Rampling i oskarovac Javier Bardem.

Villeneuve je film režirao prema scenariju koji je napisao zajedno s Jonom Spaihtsom prema Herbertovom romanu. Ponovno je okupio kreativni tim s kojim je radio u prvom filmu, uključujući i nagradom Oscar® nagrađenog direktora fotografije Greiga Frasera, nagrađenu producenticu Patrice Vermette, nagrađenog montažera Joea Walkera, nagrađenog nadzornika vizualnih efekata Paula Lamberta i kostimografkinju Jacqueline West. Iznimnu glazbu za film radio je neponovljivi oskarovac Hans Zimmer.

druge vijesti