HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ako zaručeni par prekine, prsten koji joj je poklonio njezin bivši zaručnik ostaje u njezinom vlasništvu. Ili? Znate li zapravo prema kojim bi se pravilima trebala riješiti ova osjetljiva situacija?

Uvriježeno je mišljenje kako bi svaki par koji prekida trebao sam donijeti odluku o tom pitanju, pogotovo u Hrvatskoj. Neki smatraju da zaručnički prsten treba zadržati osoba koja nije kriva za prekid. No što ako je prekid zaruka rezultat dogovora?

Popularni odvjetnik s TikToka tvrdi da postoji jasno pravilo kojeg bi se svi trebali pridržavati, a ima i objašnjenje.

Tko bi trebao zadržati zaručnički prsten?

Prema riječima američkog odvjetnika iz Bostona, koji je specijaliziran za razvode – zaručnički prsten u slučaju razvoda trebao bi zadržati nesuđeni mladoženja.

“Prsten je tradicionalni poklon. Poklonjen je zauzvrat obećanju da će se dogoditi vjenčanje. Ako se vjenčanje ne dogodi, prsten bi trebao ići natrag u ruke onoga koji ga je kupio”, objašnjava odvjetnik kojeg na TikToku možete pronaći pod nazivom bostomfamilylawyer.

@bostonfamilylawyer Wondering about the fate of an engagement ring when the wedding doesn’t happen? Here’s the deal: It’s a conditional gift, meaning it goes back to the giver. 💁‍♀️💔 If they refuse, legal action can be taken. Remember your rights! ⚖️ #bostonfamilylawyer #boston #divorce #divorceattorney #divorcelawyer #divorcesupport #divorcetips #divorcetok #engaged #fiance #fiancee #marriageadvice #married #prenup ♬ original sound – Boston Prenup & Divorce Lawyer

Njegovo objašnjenje pokrenulo je razgovor na TikToku i skupilo više od 350 komentara od kojih se neki slažu, a neki oštro protive ovoj teoriji.

Vrijedi li pravilo vezano za zaručnički prsten i u Hrvatskoj?

Važno je naglasiti da je ovo pravilo poprilično razumno u Americi gdje se većina muškaraca pridržava pravila da bi zaručnički prsten trebao vrijediti kao tri mjesečne plaće muškarca koji ga je kupio, dok u Hrvatskoj takvo pravilo ne postoji i rijetko se kupuju prsteni u takvoj vrijednosti.

Neke komentatorice naglasile su kako bi bivši zaručnik trebao biti gospodin i dopustiti nesuđenoj supruzi da zadrži sve što joj je poklonio dok se drugi slažu s njegovim razmišljanjima.

Što vi mislite?

Tko bi trebao zadržati zaručnički prsten u slučaju prekida?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

druge vijesti