HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ipak, usprkos radu nerijetko se čuje da nemamo svi jednake mogućnosti, da u korporativnom svijetu koliko god radili nemamo svi jednake prilike za napredovanje i učenje; kako je ravnopravnost, osobito u svijetu tehnološke industrije, nešto nedostižno bez obzira na naše znanje i sposobnosti. Naravno, ako pogledamo bolje oko sebe, primijetit ćemo kako moderno vrijeme ipak donosi neke bolje prakse, kako polako počinje doba inkluzivnosti.

Samsung kao primjer dobre poslovne prakse

Samsung je brand koji ide uz korak promjenama novog doba, a osim svojom inovativnom tehnologijom i jedinstvenim idejama gradi bolju budućnost i u svijetu korporativne kulture. Ulaskom u HVAC industriju koja se bavi grijanjem, ventilacijom i klimatizacijom, Samsung je postao sinonim za pomicanje granica. Osnivanjem Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) dokazali su pravovremeno prepoznavanje potreba tržišta, ali i potreba svojih zaposlenika osiguravajući im ugodno, motivirajuće i zdravo radno okruženje.

Temelji kvalitetnog poslovanja

Temelj kvalitetnog poslovanja su ljudi i organizacija, te se danas više nego ikad prije stavlja naglasak na društveno korisno poslovanje. Tvrtke više ne gledaju samo vlastitu dobrobit i financijske resurse već se okreću prema ekološki i socijalno osviještenom poslovanju. Organizacijska kultura tvrtke više je nego ikad prije orijentirana na stvaranje jednakih radnih uvjeta i poštivanje prava zaposlenika, kao i na poticanje raznolikosti i inkluzivnosti te pružanja prilika za obrazovanje i daljnji profesionalni napredak.

PROČITAJTE: Isprobali smo Samsung Galaxy Fold5 i poslali novi broj časopisa u tisak preko njega

Etički menadžment još je jedan od ključnih pojmova koji se pojavljuju u praksi modernih kompanija jer ne predstavlja samo alat kojim se kontroliraju promjene u poslovnom okruženju, već i sredstvo za izgradnju povjerenja s različitim poslovnim dionicima. Vizija Samsung branda je zadovoljiti potrebe tržišta, zaposlenika te same društvene zajednice u kojoj obitava.

Inkluzivnost kao kultura novog doba

Samsung osim promicanja održivosti i inovacija u svijetu tehnologije, čvrsto zagovara inkluzivnost i rodnu ravnopravnost. Podizanjem svijesti o ovim važnim pitanjima, stvara se radno okruženje u kojem su svi zaposlenici dobrodošli, poštovani i uključeni, neovisno o njihovim individualnim karakteristikama.

PROČITAJTE: Isprobali smo Samsung pametni sat i napokon shvaćamo zašto su svi oduševljeni

Poslovna kultura Samsunga usmjerena je na uklanjanje prepreka, poticanje raznolikosti i suradnje među članovima tima, što rezultira produktivnijim radnim okruženjem. Samsung svoje poslovanje proširuje diljem svijeta, suočavajući se s različitim kulturnim i društvenim kontekstima, ali zadržavajući svoj temeljni cilj, a to je osnažiti ljude i potaknuti ih da dosegnu nove razine uspjeha.

Poticaje ženskog liderstva

U današnje vrijeme liderske pozicije više nisu rezervirane samo za muškarce, te se djevojke svakodnevno osnažuje da slijede svoje snove i teže velikim ciljevima, posebice u industrijama u kojima prevladavaju muškarci i u kojima nedostaje ženskog utjecaja. Žene na liderskim pozicijama ne samo da lobiraju za poboljšanje ekonomskih razlika koje su vrlo česte, već i potiču raznolikost, autentičnost, objektivnost i nužnost zapošljavanja svih, bez obzira na rastu, vjeroispovijest, spol ili bilo koje druge karakteristike. Jedna od snažnih poslovnih žena je upravo Tihana Mikuš, direktorica Samsung Electronics Air Conditioning Europe za Regiju Adriatic. „U uspješnom poslovnom upravljanju vjerujem u potpunu ravnopravnost, gdje nema razlike između muškaraca i žena te smatram da sve polazi od nas samih; važna je samosvijest i samopouzdanje, kao i jasna definicija vlastitih vrijednosti. Edukacija i stručno usavršavanje ključni su za izgradnju povjerenja u vlastite sposobnosti“, istaknula je direktorica Adriatic regije za Samsung Electronics Air Conditioning Tihana Mikuš.

samsung

Kroz stvaranje ugodnog i motivirajućeg radnog okruženja te pružanje prilika za obrazovanje i profesionalni napredak, Samsung potvrđuje svoju predanost ljudima i organizaciji. Njihova poslovna kultura, usmjerena na uklanjanje prepreka i poticanje suradnje, stvara produktivno okruženje koje potiče timski rad i inovacije. Poticaj ženskog liderstva, kao što pokazuje primjer direktorice Tihane Mikuš, inspirira mlade poduzetnike da teže svojim ciljevima bez obzira na rodne ili druge karakteristike.

PROČITAJTE: Za sve ljude koji rade u lifestyleu, ovaj pametni uređaj je san snova

Njezina posvećenost samorazvoju i uspjehu svijetli kao uzor autentičnosti i očuvanja zdravih poslovnih vrijednosti u svijetu hustle kulture. U konačnici, Samsung nas podsjeća da je moguće ostvariti uspjeh ne samo kroz konstantan rad, već i kroz poštivanje ljudi, inkluzivnost i podršku raznolikosti.

druge vijesti