HELLO
Domagoj Kukec

Lego nudi niz novih likova s invaliditetom kao dio općeg nastojanja za veću raznolikost unutar svoje linije igračaka.

Likovi uključuju osobe s Downovim sindromom, različitim oštećenjima ekstremiteta, anksioznošću, vitiligom i psa u invalidskim kolicima. Oni su dio Lego Friends kolekcije, detaljnijih i realističnijih Lego likova. U kolekciji su figurice različitih boja kože, kultura, fizičkih ili nevidljivih invaliditeta te neurodiverziteta.

S ciljem veće inkluzivnosti, Lego predstavio razne figurice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bryan (@pyrodino64_2)

“U Lego Groupu shvaćamo da djeca žele da likovi s kojima se susreću budu sličniji raznolikim osobnostima koje susreću u stvarnom životu, rekla je Tracie Chiarella, voditeljica u Lego Groupi. “Neprestano razvijamo naše proizvode kako bi odražavali današnje društvo i zato smo ponosni što predstavljamo ovu potpuno novu generaciju Lego Friends”, izjavila je Tracie Chiarella.

Lego se pozvao na rezultate istraživanja koja su provedena prošle godine, a koja je obuhvatila više od 32 000 roditelja i 24 000 djece u dobi od 5 do 12 godina u 35 zemalja, a istraživanje je otkrilo “snažnu želju za većom zastupljenošću i više rasprava o raznolikosti”.

Konkretno, tvrtka je istaknula da je gotovo tri četvrtine ispitane djece reklo da nema dovoljno igračaka koje izgledaju poput njih.

Novi likovi dio su Lego Friends setova koji su trenutno dostupni, a također se pojavljuju u Lego Friends TV seriji na Lego YouTube kanalu.

druge vijesti