HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Umjetna inteligencija prodire u sve pore društva, a sve više tvrtki se uključuje u trend uvođenja novih AI opcija. Google već neko vrijeme razvija svog AI asistenta imena Gemini, a sada su ga odlučili bolje povezati sa svojim Gmailom.

Ako želite da vam Gemini AI pomaže s mejlovima, morat ćete to dodatno platiti

Na web verziji Gmaila Google počinje uvoditi novi Gemini side bar koji može raditi stvari poput sažimanja vaših mejlova i slaže nacrte novih e-mailova. Alat će nuditi “proaktivne upite“, ali također možete postavljati “pitanja slobodnog oblika“, piše Google u postu na blogu, a “napravljen je da iskoristi Googleove najsposobnije modele“, kao što je Gemini 1.5 Pro. U mobilnoj Gmail aplikaciji Google će vam također dati mogućnost sažimanja.

google ai gemini

Ova bi poboljšanja mogla biti korisna, ali bit će dostupna samo pretplaćenim korisnicima Geminija: morat ćete biti korisnik Google Workspacea s dodatkom Gemini Business ili Enterprise, dodatkom Gemini Education ili Education Premium ili Google One AI Premium.

Gemini AI postat će i dio drugih Googleovih proizvoda

Također mnogi upozoravaju da umjetna inteligencija još uvijek ponekad „halucinira“, tako da ipak ne biste trebali slati mejlove bez da ih sami pročitate.

Google također uvodi značajke Geminija u svoje programe – Google dokumente, tablice, prezentacije i Google Disk. Google je prošli mjesec obećao da ove značajke dolaze uskoro.

Osim toga, u planu je i još jedna opcija za Gmail – tzv. kontekstualni pametni odgovor.

druge vijesti