HELLO
Domagoj Kukec

Rođendan na Božić može zvučati posebno, ali kao sve ostalo, ima i svoje prednosti i nedostatke. Jedan od nedostataka je da osobe rođene 25. prosinca često dobivaju samo jedan dar, koji je često kombinacija rođendanskog i božićnog. Također, njihov rođendan često biva zasjenjen velikim blagdanom Božića.

rođeni na Božić

Ipak, neke poznate osobe koje slave rođendan na Božić, a mnogi od njih su uspješni i popularni.

Unatoč tome što njihov rođendan može biti obilježen Božićem, osobe koje imaju rođendan na Božić i dalje slave svoj poseban dan s obitelji i prijateljima te pronalaze načine da uživaju u oba događaja na jedinstven i poseban način.

Rođenje na Božić je poseban trenutak koji spaja slavlje rođendana s blagdanskim duhom.

Rođeni na Božić i ostavili trag koji će se pamtiti

1. Sir Isaac Newton (1642.) – Jedan od najutjecajnijih znanstvenika u povijesti, Isaac Newton, rođen je 25. prosinca 1642. godine prema starom julijanskom kalendaru. Poznat po svojim otkrićima u fizici i matematici, Isaac Newton je revolucionirao naše razumijevanje prirodnih zakona.

rođeni na Božić

Sir Isaac NewtonFOTO: PROFIMEDIA

2. Humphrey Bogart (1899.) – Legendarni glumac Humphrey Bogart rođen je 25. prosinca 1899. godine. Humphrey Bogart je poznat po ulogama u filmovima kao što su “Casablanca” i “The Maltese Falcon”. Njegov šarm i talent osvojili su srca mnogih gledatelja diljem svijeta.

rođeni na Božić

Humphrey BogartFOTO: PROFIMEDIA

3. Annie Lennox (1954.) – Britanska glazbenica Annie Lennox, poznata po svojem snažnom vokalu i angažmanu u humanitarnim aktivnostima, također slavi rođendan na Božić. Rođena je 25. prosinca 1954. godine. Stekla je svjetsku slavu kao članica grupe Eurythmics te kao uspješna solo glazbenica.

rođeni na Božić

Annie LennoxSCREENSHOT: YOUTUBE

4. Justin Trudeau (1971.) – Kanadski političar Justin Trudeau, trenutni premijer Kanade, također je rođen na Božić, točnije 25. prosinca 1971. godine. On je jedna od ključnih figura u kanadskoj politici. Poznat je po svojoj progresivnoj politici i angažmanu u pitanjima ljudskih prava.

rođeni na Božić

Justin TrudeauFOTO: PROFIMEDIA

5. Helena Christensen (1968.) – Danski supermodel Helena Christensen također ima rođendan na Božić 1968. godine. Ostvarila je uspješnu karijeru kao jedna od najpoznatijih manekenki 90-ih godina. Poznata je po svojoj ljepoti i elegantnom stilu.

rođeni na Božić

Helena ChristensenFOTO: PROFIMEDIA

6. Dido (1971.) – Britanska pjevačica i tekstopisac Dido, čije je pravo ime Florian Cloud de Bounevialle Armstrong, također slavi rođendan na Božić. Rođena je 25. prosinca 1971. godine i postala je jedna od najprodavanijih glazbenica s hitovima poput “Thank You” i “White Flag”.

rođeni na Božić

DidoFOTO: PROFIMEDIA

7. Sissy Spacek (1949.) – Američka glumica Sissy Spacek rođena je 25. prosinca 1949. godine. Poznata po svojim snažnim glumačkim nastupima, Sissy Spacek je osvojila Oscara za ulogu u filmu “Coal Miner’s Daughter”. Tijekom karijere ostvarila je brojne zapažene uloge.

rođeni na Božić

Sissy SpacekFOTO: PROFIMEDIA

8. Helena Rubinstein (1870.) – Poljsko-američka poduzetnica Helena Rubinstein, koja je osnovala jedan od najpoznatijih kozmetičkih brendova na svijetu, također slavi rođendan na Božić. Rođena je 25. prosinca 1870. godine i postala je simbol uspješne poslovne žene i inovatorice u kozmetičkoj industriji.

rođeni na Božić

Helena RubinsteinFOTO: PROFIMEDIA

Svi ovi poznati pojedinci rođeni na Božić obogatili su svijet svojim talentima i postigli izuzetne uspjehe u svojim područjima djelovanja. Njihov rođendan na Božić svakako je dodatni razlog za slavlje i inspiraciju.

druge vijesti