HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Većina ljudi ima takvo iskustvo: dugotrajni problemi u vezi izbijaju na površinu. U žaru trenutka govorimo stvari koje ne mislimo. Ponekad smo previše uplašeni ili previše ponosni da bismo jasno izrazili svoje potrebe.

Nakon prekida ili razvoda – i uz pomoć naknadne pameti – lakše je vidjeti kada su i gdje stvari pošle po zlu i kako su se problemi mogli drugačije riješiti.

Poznati portal HuffPost pitao je razvedene žene što bi drugačije napravile u svojim brakovima, a ovo su odgovori.

Razvedene žene odgovorile su što bi drugačije napravile u svojim brakovima

Žalim za jednom jedinom stvari iz svoga braka, a to je što nisam progovorila kada sam se osjećala preopterećeno i trebala mi je pomoć. Bili smo tek vjenčani, a ja sam rodila našu kćer. Postavši nova supruga i mama, dopustila sam da mi društvena očekivanja i pritisak potpuno pomute glavu. Mislila sam da moram biti super mama i žena, savršena u svakom pogledu. Stavila sam si na sebe nemoguće dnevne zadatke i brzo sam izgorjela. Raskinula sam naš brak jer mi se to činio kao jedini izlaz iz stresnog života koji sam stvorila. Gledajući unatrag, sve što sam trebala učiniti bilo je reći svom bivšem: ‘Trebam pomoć.’ Sada znam da bismo, da sam rekla svoje osjećaje, možda imali bolje šanse za bračni život.” ― blogerica Valencia Morton.

razvedene žene

Voljela bih da sam imala bolji osjećaj vlastitog identiteta i vlastite vrijednosti, te da sam bila mudrija i da sam se suočila s usamljenošću prije nego što sam ušla u partnerstvo. Da sam prije braka čekala dulje kako bih u njega ušla iz mjesta snage i obilja, a ne straha i gubitka. Da sam shvatila da osoba koju bismo u svojim 20-ima i 30-ima mogli odabrati za obitelj može biti vrlo različita od osobe koju bismo mogli izabrati usred života, muškarca ili žene s kojima ćemo ostariti.” ― spisateljica Holly Martyn.

Žao mi je što sam dopustila da loša situacija predugo potraje. Očekivanja moga muža od naše veze i našeg zajedničkog života promijenila su se nedugo nakon što smo se vjenčali i puno smo se svađali oko toga. Gledajući unatrag, voljela bih da sam imala hrabrosti i samosvijesti suočiti se s tim problemom. Izbjegavala sam ružne istine našeg zajedničkog postojanja i dopustila da veza vene dok smo oboje patili.” ― životna trenerica Tara Eisenhard.

Razvedene žene često žale što se nisu više zauzimale za sebe

Najviše za čim žalim iz svog braka je to što nisam imala autonomiju. Stvorila sam nezdravu dinamiku gledajući svog muža kao važniju osobu u našem odnosu. Umjesto njegovanja karijere, hobija i vlastitih interesa za rast i razvoj, previše sam se identificirala s ulogom supruge. Tu sam ulogu učinila svojim potpunim izvorom osjećaja vrijednosti i vrijednosti kao žene, supruge i ljudskog bića. Kad je dinamika postala nezdrava, nisam to mogla prepoznati jer sam svu svoju osobnu moć stavila u tuđe ruke.” ― autorica Patty Blue Hayes.

razvedene žene

Voljela bih da sam se više borila za sebe prije nego što su počeli pravi problemi. Često sam šutjela u svađama, gušila svoje osjećaje i zanemarivala svoje potrebe, obično stavljajući njegove na prvo mjesto. Danas sam mnogo jača osoba nego što sam bila prije više od 10 godina kada smo se razveli. Ima toliko stvari koje radim drugačije u svom drugom braku. Sada se borim za sebe jer sam shvatila da vrijedim.” ― spisateljica Trish Eklund.

Voljela bih da nisam izgubila sebe zbog svog partnera. Dala sam sve što sam imala našoj vezi, često ostavljajući po strani ono što sam željela i što mi je trebalo, za ono što sam mislila da će poboljšati naš brak. Ali na kraju, ne samo da me uništilo, nije ostavilo temelja za stabilnu vezu. Ne možete biti ono što netko drugi treba da budete ako ne možete biti ni ono što trebate biti za sebe. Kad bih se mogla vratiti i sve ponoviti, sebi bih dala veći prioritet.” ― spisateljica Eden Strong.

druge vijesti

tajna izgleda

Tajne zanosnog izgleda modela Victoria Secreta

Najljepše žene svijeta otkrile nekoliko jednostavnih ali korisnih tajni i savjeta koje koriste za postizanje zanosne ljepote i održavanje besprijekornog izgled, a njihove savjete lako možete primijeniti i vi.

Beauty

25 svibnja 2024