Kad su rođendanske torte u pitanju, kraja inspiraciji nema, pogotovo ako zavirite na Pinterest. Ipak, među popularnijim tortama u posljednjih nekoliko godina svakako je torta s mašnama i natpisom koja je oduševila i Jelenu Perić, poznatu hrvatsku vizažisticu i influencericu. Uspješna poduzetnica i mama neodoljivog mališana, tortu s mašnama odlučila je prvi put izraditi u povodu rođendana svoje majke, a cijeli je postupak snimila i objavila na Instagramu.
Torta s mašnama Jeleni Perić uspjela je izvrsno
Torta s mašnama koju je Jelena Perić odlučila napraviti kako bi iznenadila mamu zapravo je popularni ledeni vjetar i to u izdanju u koje od voća idu samo jagode.
“Do sad sam znala napraviti cheesecake i neke jednostavnije varijante torti, ali nikad nisam radila ledeni vjetar, tj. inačicu jer je samo s jagodama”, govori Jelena na snimci dok ju gledamo kako radi kore od bjelanjka.
“Uzela sam si velik zalogaj, ako ne i prevelik jer sam radila tortu kao s Pinteresta, bijelu s mašnicama, i za nekog tko nikad nije radio takvu tortu je stvarno izazov”.
Jelena je otkrila kako je ovu tortu s mašnama radila nekoliko sati, a sljedeći dan ukrasila.
“Nije savršena, ali sam ponosna na sebe zato što mi je ispala od prve super i zapravo je jako slična onim tortama s Pinteresta”, zaključila je zgodna influencerica.
“Najbitnije je da se mojoj mami sviđa. Ona je uvijek bila ta koja je meni radila torte i zaslužila je samo najbolje”, izjavila je Jelena.
Pogledajte kako Jelena Perićkorak po korak radi tortu za svoju dragu mamu.
Mekić ili Megić? Kako god ga zvali, vjerojatno i vi volite omiljeni engleski muffin s jajetom koji taj lanac poslužuje za doručak. Evo kako ga napraviti kod kuće.
Obožavate pite? U mnogim zemljama pita je ultimativna jesenska poslastica, a popularna je i u Hrvatskoj zbog relativno jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa.
Punjene paprike su popularno jelo u mnogim zemljama Balkana. Pripremaju se tako da se paprike napune mješavinom mljevenog mesa, riže i začina. Obično se kuhaju u umaku od rajčice, što im daje bogat okus. Poslužuju se tople, često uz pire krumpir ili svježu salatu.