Zacapa Solera Gran Reserva predstavlja jedinstveni doživljaj vrhunskog ruma, ručno izrađenog prema visokim standardima koji slave dugu tradiciju i zanatski pristup izrade. Ono što ga izdvaja od većine tradicionalnih rumova je činjenica da se umjesto melase koristi samo najslađa organska domaća šećerna trska, čime se postiže bogatiji i intenzivniji okus. Zacapa Solera odležava prema metodi solera, gdje se rum slaže u slojevima u starim bačvama koje su prethodno sadržavale američki viski, a ovaj proces omogućuje da svaki sloj ruma razvije dodatne arome i složenost, stvarajući autentičan okusni profil.
Nema boljeg načina za povezivanje s ljudima nego uz aromatični rum koji oplemenjuje svaku zajedničku večer
Tajna jedinstvenog karaktera Zacape Solera leži u posebnom procesu sazrijevanja na visokoj nadmorskoj visini – na 2.300 metara u gvatemalskom gorju. Na toj nadmorskoj visini, u uvjetima hladnijeg i svježijeg zraka, rum polagano stari, čime dolazi do harmonične ravnoteže okusa, bez prenaglašenih tonova. Upravo ovaj spor proces starenja u kontroliranim klimatskim uvjetima omogućava finu slojevitost okusa, gdje se ističu note meda, sušenog voća, slatkog hrasta i tamne čokolade s blagim primjesama višanja.
Zbog svoje kvalitete i autentičnosti, Zacapa Solera Gran Reserva postao je omiljen među ljubiteljima ruma diljem svijeta, a njegov status dodatno potvrđuju brojna priznanja i nagrade. Uvršten je u prestižni Rum Hall of Fame, a pet puta zaredom ponio je naslov pobjednika na Međunarodnom natjecanju u rumu, što ga svrstava u sam vrh svjetske rum scene. Zacapa Solera Gran Reserva, sa svojim posebnim okusom i visokom kvalitetom, nije samo piće – to je pravi doživljaj koji slavi autentičnost i ljepotu ručne izrade te pruža neusporediv gastronomski užitak.
Dubai čokolada, nevjerojatno uspješan desert koji je osvojio svijet, sada osvaja i Zagreb. Ovaj jedinstveni spoj hrskavog kadaifa, kremaste pistacije i mliječne čokolade već je neko vrijeme globalni fenomen.
Juraj Klepić, talentirani mladi slastičar iz Slavonije, ove godine na zagrebačkom Fuliranju predstavlja ekskluzivnu poslasticu koja je osvojila svijet – Dubai čokoladu. Ova slastica, koja kombinira kremastu pistaciju, hrskavi kadaif i glatku čokoladu, postala je sinonim za luksuz u svijetu slastica.
Nakon opsesije salatom koju je na snimanju serije Prijatelji svaki dan jela Jennifer Aniston, na scenu je stigla salata s tunom prema receptu Matthewa McConaugheya!
Dubai čokolada, slastica koja je osvojila svijet svojom bogatom aromom i neodoljivom teksturom, postala je sinonim za luksuz u svijetu slastica. Ova jedinstvena kombinacija čokolade, kadaifa i kreme od pistacija sada je dostupna i u Hrvatskoj, donoseći dašak bliskoistočne čarolije na naš stol.